banner-elscatala-817x88px
Patricia Gómez i María Jesús González, de l\'Espaivisor, guanyen el premi Art Situacions

Certàmens

Patricia Gómez i María Jesús González, de l'Espaivisor, guanyen el premi Art Situacions

bonart madrid - 01/03/19
Baner_Viladot_Bonart_360x356Gif_Viladot_180x180_2
En la seva tercera convocatòria en ARCOmadrid, ART Situacions dóna suport a la creació artística contemporània emergent internacional.

És una iniciativa privada que té com a objectiu donar a conèixer i promocionar els artistes emergents més destacats donant una visió del món en què vivim.

El premi, dotat amb 15.000 €, ha estat lliurat a la Sala 38 d'ARCOmadrid a l'obra Please do not paint the wall i Please do not paint the wall. Charlie - D, del Projecte "À tous les clandestins" de Patricia Gómez i María Jesús González, de la Galeria valenciana Espaivisor.

Ha estat escollida pel comitè de professionals compost per María de Corral, comissària independent, i Nimfa Bisbe, Cap de les col·leccions d'art de la Fundació Bancària "la Caixa". El lliurament del premi ha comptat també amb la participació de Carlos Urroz, director d'ARCOmadrid, Pilar Forcada, directora de ARTSituacions, i Marcel Pascual, director d'Honda - Greens Power Products. L'obra guanyadora s'incorporarà a la col·lecció d'ART Situacions.

À tous les clandestins

El projecte tracta d'abordar el fenomen contemporani de les migracions, enfocant-se en la ruta que parteix des de les costes occidentals africanes a Canàries. L'objectiu del projecte ha consistit en rescatar i documentar, per mitjà de l'estampació mural, la fotografia i el vídeo, les empremtes escrites que els homes i dones en trànsit van anar deixant al seu pas, i ser així un homenatge a la seva memòria.

Please, Do not Paint The Wall, 2014

Vídeo que documenta el procés de neteja que va permetre descobrir, i després registrar, els missatges i dibuixos existents sobre les parets del pavelló denominat CHARLIE, al Centre d'Internament de Fuerteventura. Les cel·les del pavelló CHARLIE, el més gran dels 7 que componen el CIE, havien estat blanquejades, de manera que totes les empremtes escrites sobre els seus murs es trobaven cobertes per capes de pintura.

Please, Do not Paint The Wall, 2016 (selecció)

Arxiu que recull els testimonis registrats sobre els murs dels pavellons del CIE de Fuerteventura. L'arxiu consta d'un total de 640 fotografies que mostren dibuixos, poesies, missatges amb dates, noms, textos en àrab, wòlof, espanyol, anglès o francès, fent al·lusió, sobretot, a l'experiència del viatge. Els textos que incorporen les fotografies han estat traduïts a l'espanyol per Mohssine Rezgaoui i Khalid Chaoui.

A les imatges, a dalt, detall del premi; a sota, un moment de la entrega: María de Corral, Patricia Gómez, Marcel Pascual, María Jesús González, Pilar Forcada, Nimfa Bisbe i Carlos Urroz.

Et poden
Interessar
...

817x68