FCC-Segell-banner4
Flux Perpetu, impactant peça d\'art terrestre de Jorge Rodríguez-Gerada

Notícies

Flux Perpetu, impactant peça d'art terrestre de Jorge Rodríguez-Gerada

bonart marrakeck - 22/03/19
Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-catGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180
Flux Perpetu, impactant peça d'art terrestre de Jorge Rodríguez-Gerada al desert de Ouarzazate (Marroc).

La obra Flux Perpetu, la primera obra realitzada per Gerada al Marroc, s'estén al llarg de 37.500 metres quadrats -l'equivalent a 5 camps de futbol- i es va crear amb rastells, pedres trobades en el lloc i 36 tones de grava fosca portades de zones properes amb camions.

Es va comptar amb l'ajuda de mitja dotzena d'assistents locals, emprant, a més, eines d'alta tecnologia com geo localitzadors, així com drones per captar les imatges aèries. L'aigua flueix entre els dits de dues mans enormes en un "flux perpetu", simbolitzant la capacitat de reutilitzar l'aigua per crear un cinturó verd al voltant de la ciutat i així protegir-lo de les tempestes de sorra.

Ouarzazate, ciutat situada al sud de l'Alt Atles marroquí, coneguda per ser la porta d'entrada al desert del Sàhara, compta amb una barrera vegetal que s'aixeca per frenar els efectes de les tempestes de sorra del desert. Aquesta barrera es nodreix d'aigua reciclada que no és potable, però serveix per a regar, millorant la qualitat de vida dels seus habitants, els qui han trobat en aquesta àrea nous espais recreatius i una raó extra per protegir l'entorn local, així com la biodiversitat que alberga.

Aquest cinturó verd requereix l'ús d'innovadors sistemes d'irrigació a través dels quals les aigües residuals són recollides, reciclades i filtrades en dipòsits, sent posteriorment bombades a la vegetació gràcies a l'energia solar generada per la central de Noor Ouarzazate, la més gran del nord d'Àfrica.

Good to Earth és el nom amb què s'ha batejat la 27a edició del calendari Lavazza, companyia nascuda a Torí el 1895 i que opera en més de 90 països a nivell global. El projecte, comissariat per Francesca Lavazza sota la direcció creativa d'Armando Testa, recull 6 instal·lacions artístiques repartides al llarg de 4 continents, situades en diferents entorns, boscos, deserts, glaceres i ciutats, contribuint a la seva reforestació, a la protecció de la biodiversitat i a la transformació d'àrees industrials en espais verds, en col·laboració amb el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), protegint la naturalesa i, per tant, el planeta.

A la imatge, "Flux Perpetu", Jorge Rodríguez-Gerada.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021