FCC-Segell-banner4
Art Barcelona - \

Notícies

Art Barcelona - "pli-é collective" coordinarà les exposicions de la Sala d'Art Jove de la Generalitat de Catalunya

180x180Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura

Art Barcelona - Associació de Galeries ha guanyat la licitació del contracte de «Servei de conceptualització i coordinació de la Sala d'Art Jove durant l’any 2021», publicat amb data 12 de novembre de 2020 i adjudicat en data 3 de febrer de 2021. Les tasques diàries resultants d’aquest concurs les desenvoluparan pli-é collective, el col·lectiu de recerca i curadoria format per Eva Paià, Marina Ribot Pallicer i Angelica Tognetti.

 
Aquest nou escenari esdevé una oportunitat per donar continuïtat a la Sala d'Art Jove amb un relleu generacional. Les línies de treball de pli-é collective incideixen en la col·lectivització i la pedagogia de les cures. La situació que estem travessant actualment ha posat en evidència la necessitat de replantejar el paper de les nostres institucions artístiques i apostar per projectes innovadors que treballin des de les pràctiques crítiques i amb una forta implicació en el teixit territorial.

Sala d'Art Jove constitueix una de les primeres experiències de formació i de professionalització per artistes del circuit d'art català. És un punt clau per els/les artistes emergents que comencen a realitzar les seves primeres investigacions fora de l'àmbit acadèmic, posant-les/los en contacte amb institucions i contextos creatius diversos i acompanyant-los/les en la seva formació i producció artística. Al llarg d'aquests anys, Sala d’Art Jove ha esdevingut un dels espais d'acollida primigenis de bona part dels/les artistes que acaben constituint el panorama artístic català actual.


Els nous directors consideren fonamental "reforçar els vincles entre Sala d'Art Jove i les galeries d'art contemporani de Barcelona, tenint en compte que compartim objectius i interessos comuns com son el d’impulsar la producció cultural emergent, promoure nous llenguatges artístics, fomentar la interdisciplinarietat, i conèixer i detectar les tendències crítiques i creatives contemporànies per a fer-les accessibles a múltiples públics". Aquesta aposta respon a un recorregut que, des d'Art Barcelona, s’ha reivindicant des de fa una dècada amb projectes com Art Nou.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells