BannerFCC_Bonart
Swab parla amb el comissari independent Omar López-Chahoud

Certàmens

Swab parla amb el comissari independent Omar López-Chahoud

bonart barcelona - 26/04/19
Nial nou-180x178Baner_MarDeFons_Bonart_180x180
Swab Barcelona International Art Fair parla amb Omar López-Chahoud.

Director artístic i comissari de Untitled, aquest curador independent ha comissionat i co-comissionat nombroses  exposicions tant als Estats Units com a escala internacional. Un dels seus treballs més recents ha estat el comissariat de la Biennal de Nicaragua, el març de 2014. López-Chahoud ha participat en debats i xerrades a Artists' Space, Art in General, MoMA PS1, i al Whitney Museum of American Art de Nova York. A més, compta amb MFAs de Yale University School of Art, i de the Royal Academy of Art  in London.
Què representa l'art jove al panorama internacional?

L'art jove al panorama internacional representa el futur de la humanitat, creant així un pont entre diferents temes i tendències globals que es nodreixen de situacions actuals com allò sociopolític i els canvis climàtics que això genera.

Quin futur té l'art  contemporani a un món on prima la tecnologia i la immediatesa?

Té un futur brillant, ja que la tecnologia facilita l'accés a la informació, sent això una font important d'informació en el qüestionament de temes contemporanis i en la creació d'un espai de reflexió.

Quin és el paper que han de representar els comissaris i els col·leccionistes a una fira d'art?

El comissari representa un paper important com a facilitador d'una plataforma en la qual es projecten les tendències actuals de l'art que són significatives i que perduren a llarg termini, el col·leccionista s'encarrega de preservar i donar suport amb adquisicions a aquest procés.

Per tant, quines són les raons per les quals el públic hauria de visitar Swab?

Les raons són múltiples, donant suport a una fira com SWAB s'ajuda a un sistema que és imprescindible en el desenvolupament de la cultura que va des de l'artista fins a la institució que s'encarrega de preservar l'art per a futures generacions.

A la imatge, Omar López-Chahoud.

Et poden
Interessar
...