FCC-Segell-banner4
Mercè Algueró presenta \

Exposicions

Mercè Algueró presenta "Paisatges de l'Ebre" al Museu Terracota

bonart la galera - 05/05/19
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
De l’11 de maig al 24 de juny de 2019, la Sala 2, dedicada a exposicions temporals de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà una exposició d’aquarel·les de Mercè Algueró: “Paisatges de l’Ebre”

Mercè Algueró va néixer a Barcelona tot i que els seus orígens són a les Terres de l’Ebre. Llicenciada en Belles Arts i en Història de l’Art, té estudis, també, d’il·lustració a l’escola Francesca Bonnemaison, de la Diputació de Barcelona.

Professionalment es dedica a la restauració de bens culturals que compagina amb les classes de dibuix i l’elaboració de quaderns de viatge. En ells, il·lustra tot allò que l’interessa, li crida l’atenció o li ve de gust, sobretot paisatges de les Terres de l’Ebre i allò que hi ha d’humà en ells. Ha impartit, també, cursos de dibuix a les convocatòries del Museu de les Terres de l'Ebre  (Amposta).

Ens els seus inicis, segons afirma ella mateixa, va rebre una forta influència de del Concurs de pintura ràpida de la Sénia en el qual hi va participar molts anys. Ha realitzat exposicions col·lectives, com ara, l'any 2014, “Sketching científic IDIBAPS",  al Centre Cultural Teresa Pàmies de Barcelona, el 2017 "Històries de la Barceloneta", al Centre Cívic Barceloneta, de Barcelona, i, la darrera, individual, el passat estiu 2018, al Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta, inclosa dins del festival, Ebre, Art & Patrimoni (amb nou exposicions que van tenir lloc de juliol a setembre, a diferents museus i centres d’interpretació  de les Terres de l’Ebre, unint art i patrimoni, organitzades a través del Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura, dins del programa de Museu de suport territorial).

A través del dibuix, Mercè, com molt bé indica el títol de l’exposició, ens apropa als paisatges de les Terres de l’Ebre centrant-se en tots aquells detalls que més els caracteritzen. Paisatges de terra, mar, conreus, arquitectures, arbres, plantes, etc. utilitza la tècnica de l’aquarel·la que dona una extraordinària lluminositat i espontaneïtat a les seves composicions alhora que brillantor i soltesa.

Obres plenes de vida, amb colors suaus que transmeten calma, pau i denoten acolliment, vitalitat i una certa recança de tot allò que forma part dels orígens de l’artista, ara, un xic allunyada d’aquests.

A través d’aquestes composicions torna, es retroba, i, s’apropa a aquests orígens i ho fa dibuixant llocs, espais i paisatges que li són familiars que estima i coneix. Composicions on cuida fins al darrer detall, on hi ha vida, on retrata el tarannà del territori i allò que el fa únic i singular.

Un conjunt d’obres que conviden a reflexionar, a conèixer amb profunditat tot allò que ofereixen les nostres terres a aquells que són de fora, al mateix temps, que mostren en deteniment tot allò que ens envolta i sovint se’ns escapa als del territori.

Magnífica exposició que és una expedició a diferents paratges que l’artista coneix, estima i retrata amb delicadesa, saber fer i una qualitat tècnica excepcional.

Us recomanem la visita a l’exposició perquè ben segur que us captivarà.

L’horari del Museu Terracota és: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner