BannerFCC_Bonart
Mor Carles Bros, pintor i escultor que va fer de la mar el seu hàbitat creatiu

Notícies

Mor Carles Bros, pintor i escultor que va fer de la mar el seu hàbitat creatiu

bonart llançà - 29/03/23
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180Banner_180x180

El pintor i artista empordanès Carles Bros ha mort de manera sobtada en una notícia que s'ha conegut durant l'acte presentació de la candidatura Galp Costa Brava 2024-2029 a la Casa de Cultura de Llançà. Molt vinculat al món del mar i de la pesca, Bros havia de participar en aquesta presentació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava. "Ha estat una mort natural totalment sobtada, precisament en Carles Bros havia de participar avui en l'acte sobre la pesca pintant un mural", ha explicat l'alcaldessa de Llança, Núria Escarpanter, sobre l'artista a qui ha definit "com una persona molt implicada amb Llançà i totes les seves activitats culturals, especialment sobre el món del mar". Bros tenia 67 anys.

Nascut a Terrassa, Carles Bros feia molts anys que estava establert a l'Empordà, sobretot a la Mar d'Amunt, des d'on havia creat bona part de la seva producció artística. A Llançà, concretament, és l'autor del gran mural del Banc dels peixos que es pot veure pintat en el dic de contenció de davant del port pesquer. Aquesta obra de 3.100 m², va ser el treball culminant de l'exposició l'Art de la Teranyina que Carles Bros va exposar durant vuit anys a 11 museus de diferents països. És considerat el mural més gran del món dins del mar.

La seva formació acadèmica la va realitzar a la Universitat de Girona i al Reial Cercle Artístic de Barcelona, ​​on es va formar en estudis de comissariat i gestió cultural. Ha fet més de 150 exposicions individuals a Europa i Àsia i ha estat convidat a exposar per governs de diferents països i per institucions i museus. A més, des del 2010, Bros ha estat l'impulsor, director i comissari de la mostra d'art contemporani “Festival Tramuntanaart”.

El 2012 va rebre la medalla de la Pesca Catalana de la Generalitat de Catalunya en agraïment a la defensa, arreu del món, de la pesca sostenible a Catalunya. També és posseïdor del premi de Pintura Jove de la Sala Parés (Barcelona), del primer premi Begur i del primer premi La Cellera de Ter.

Bros va fer de la mar i de la defensa de la pesca tradicional el seu hàbitat creatiu i, precisament, aquests dies es pot visitar l'exposició del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí la seva exposició Posidònia.

Et poden
Interessar
...