FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Nou Realisme i altres Conceptes" a la Galeria Richard Vanderaa

bonart girona - 08/09/22
Impremta Pages - banner-180x178Nial nou-180x178

La galeria Richard Vanderaa presenta, a partir del 8 de setembre, l'exposició Nou Realisme i altres Conceptes amb obra del Nouveau Réalisme Català d'alguns dels artistes punters d'art conceptual a Catalunya. El Nou Realisme -Nouveau Réalisme, moviment impulsat pel crític Pierre Restany (Els Banys d'Artes i Palada, 1930- 2003)- va ser un corrent amb paral·lelismes clars amb el Pop-Art, amb el qual va conviure, però molt més Europeu. De fet, molt més francès, reflectint el costat fosc del capitalisme' quan el Pop mostrava el costat més brillant i lluminós.

A Catalunya, entrant els anys seixanta, un dels primers a dirigir-se en aquesta direcció va ser Jordi Galí (Barcelona, 1944), i poc després Antoni Miralda (Terrassa, 1942), Joan Rabascall (Barcelona, 1935) i Jaume Xifra (Salt, 1934 – París, 2014).

Al final dels anys seixanta, Pere Noguera comença a experimentar amb el precursor de la fotocopiadora realitzant monotips que uns anys més tard resulten en la icònica sèrie de fotocòpies, exposades en la Sala Vinçon. Guillem Rubió, influenciat per ‘tot el que feia Muntadas’, però sobretot per les ‘acumulacions’ de l’artista francès Arman, màxim representant del Nouveau Réalisme, construeix a principis dels setanta, una sèrie d'acumulacions d’objectes mitjançant l’assemblatge i el collage, sotmeses a l'estètica de la deixalla, amb un cert maquinisme, semblant als processos industrials. La seva original i estèticament encertada interpretació del Nou Realisme se situa amb aquest treball dins de la nova onada d’artistes a Catalunya que exploren nous camins als anys setanta, com Jordi Cerdà i Carles Pujol, agafant el relleu dels conceptualistes que van marxar a l’exterior, Muntadas i Miralda a Nova York i Rabascall i Xifra a París.

La mostra es podrà visitar fins al 14 d'octubre del 2022.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner