FCC-Segell-banner4
El Palau de Gaviria exposa les fotografies de l\'artista xinès Liu Bolin

Exposicions

El Palau de Gaviria exposa les fotografies de l'artista xinès Liu Bolin

bonart sevilla - 10/06/19
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180Banner-Anastasia-180x180px_v1-cat
El proper 12 de juny el Palau de Gaviria obrirà al públic la seva nova exposició dedicada al fotògraf xinès Liu Bolin. Sota el títol The Invisible Man, aquesta retrospectiva presentarà al públic madrileny l'obra d'un artista que ha estat descrit com "l'home invisible" i el treball gira entorn de l'art performàtic del camuflatge.

L'exposició, organitzada per Arthemisia en col·laboració amb la Galeria Boxart de Verona, està dividida en set seccions que recullen diferents cicles temàtics de l'obra del Bolin: les seves primeres obres, realitzades en 2005 i recollides sota el títol Hiding in the City, els seus treballs sobre migració, les seves obres en ciutats italianes o algunes campanyes publicitàries. La retrospectiva, que inclou al voltant de 70 peces, es podrà visitar a Madrid fins al 15 de setembre de el 2019.

Al llarg de la seva trajectòria, Liu Bolin s'ha fotografiat fusionant-se amb grans monuments històrics, edificis, supermercats, obres d'art, deixalles, etc. En els seus treballs gairebé sempre apareix sol, mimetitzant-se amb el subjecte principal de la imatge. No obstant això en algunes de les seves sèries, com la titulada Migrants que també es podrà veure al Palau de Gaviria, l'artista representa l'altra cara de la moneda, col·laborant amb immigrants subsaharians que es mimetitzen amb platges i pasteres per denunciar un dels drames de la societat en el segle XXI.

Bolin, que treballa en les seves obres amb diverses disciplines -pintura, instal·lació i fotografia-, utilitza la idea de camuflatge per parlar de qüestions socials que afecten la vida diària dels éssers humans. Es tracta d'una protesta silenciosa, "transparent", que convida a pensar sobre identitat, sobre el que consumim i el que som, així com els problemes que ens envolten. Els seus treballs li serveixen de mitjà per transmetre missatges aparentment ocults que conviden l'espectador a reflexionar.

Liu Bolin (Shandong, Xina, 1973) va estudiar escultura a la Central Academy of Fine Arts a Beijing i es va graduar amb un MFA (Master of Fine Arts) el 2001. Conegut com "l'home invisible" entre els mitjans de comunicació, Bolin tracta les preocupacions socials del seu país d'origen a través del seu treball artístic. Les seves fotografies s'han exposat en nombrosos museus i institucions de tot el món; a més, ha treballat i col·laborat amb organitzacions, institucions i persones com el Museu del Louvre, Harper 's Bazaar Magazine, JR, Carlos Cruz-Diez, Jon Bon Jovi i Kenny Scharf.

Aquesta serà la primera exposició retrospectiva dedicada a Liu Bolin a Madrid i ha estat ja presentada per Arthemisia, amb una gran acollida per part del públic, al Complesso del Vittoriano - Ala Brasini de Roma (2018).


A la imatge, Liu Bolin, "Memory Day", 2015, cortesía galeria Boxart, Verona.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88