BannerFCC_Bonart
Bacus, les màscares del déu, al Museu d\'Arqueologia de Catalunya

Notícies

Bacus, les màscares del déu, al Museu d'Arqueologia de Catalunya

Baner_SantiMoix_Bonart_180x180Impremta Pages - banner-180x178
Del 15 de juny a 15 de setembre de 2019, el Museu d'Arqueologia de Catalunya acull una exposició de Bacus. Bacus és el déu del vi, del teatre i de la fecunditat. Equivalent al grec Dionís, recull també tradicions molt antigues i aglutina altres divinitats. Capaç d’encomanar el furor, la passió i el frenesí, representa els aspectes més irracionals de l’ésser humà per contraposició al sentit de l’ordre i de la mesura encarnat per Apol·lo. L’exposició ens descobreix els orígens del déu –l’últim que ingressà a l’Olimp-, les seves gestes, la composició del seu seguici, el seu paper en l’origen del teatre, els elements que el simbolitzen i el seu marcat caràcter de divinitat domèstica.

La mostra ha estat produïda i comissariada pel Museu de Badalona, per aquest motiu inclou peces del Museu de Badalona, algunes de qualitat excepcional, i una cinquantena d’objectes procedents d’altres museus catalans, com el mateix MAC-Empúries,  que testimonien l’arrelament d’aquesta divinitat en la societat de l’època romana i que permeten descobrir totes les màscares d’aquest déu polièdric i complex.
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...