BannerFCC_Bonart

Notícies

La consellera de cultura confirma que la Generalitat catalogarà el llegat que Arnau Puig ha cedit a Bonart

bonart barcelona - 04/07/19
Baner_MarDeFons_Bonart_180x180Nial nou-180x178
La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, MariàngelaVilallonga va confirmar al Parlament de Catalunya que la Generalitat catalogarà el llegat del filòsof Arnau Puig; llegat que l'únic fundador del moviment Daual Set viu, ha cedit per la seva preservació, tutela i difusió a la revista Bonart. El fons/llegat d'Arnau Puig, doncs, serà catalogat i, després, ArnajuPuig decidirà la seva ubicació, d'acord amb Bonart, que a partir d'ara és el responsable i tutor de l'esmentat fons documental i artístic. Tant el filòsof com Bonarthan rebut múltiples propostes per albergar un fons d'incalculable vàlua donada la categoria d'Arnau Puig.

Renovació del CoNCa
En la seva intervenció parlamentària, Vilallonga va anunciar la renovació del ConCAen el que hientraran a formar part EdmonColomer, director d'orquestra; Salvador Casals, expresident de la Federació d'Ateneus; Margarida Treguet, gestora cultura; Jordi Fon, exdirectorgeneralde l'Institut del Teatre; Núria Iceta, editora; Vinyet Panyella, exdirectora del Museu de Sitges i MirianPorté, productora audiovisual. Es va elogiar en la sessió la tasca portada a terme pel CoNCAque presideix el poeta Carles Duarte Montserrat.

Creació el Museu Nacional d'Història i Arqueologia
També Vilallonga va anunciar que es fan els passos necessaris per la creació del museu nacional d'Història i Arqueologia. Es fusionaran, doncs, els dos museus ja existents i es pensa situar-lo en un dels pavellons de la fira de Montjuïc on també es preveu l'ampliació del MNAC.

També va dir que lluitarà per aconseguir més recursos per la cultura. Des del 2010 el pressupost del Departament s'ha reduït en un vint per cent.

A la imatge, Arnau Puig signa'n el llibre que ha escrit sobre Borssa en la darrera diada de Sant Jordi.

Et poden
Interessar
...