FCC-Segell-banner4
homenatge a l’humor gràfic de Gin i Mingote  al Centre Cultural Miramar

Notícies

homenatge a l’humor gràfic de Gin i Mingote al Centre Cultural Miramar

bonart sitges - 08/07/19
Banner-300x250_1180x180 Banner-FERIARTE-A
Fins al 25 d’agost, es pot visitar la mostra Gin i Mingote: dos amics de Sitges al Centre Cultural Miramar. Una exposició que reuneix una vuitantena d’obres de dos dels grans referents de l’humor gràfic de la segona meitat del segle XX. És la primera vegada que els treballs artístics d’aquests autors s’aplega en una exposició.

L'obra dels dibuixants Antonio Mingote i Jordi Ginés Soteras Gin protagonitza la darrera exposició del Centre Cultural Miramar que es pot visitar fins el dia 25 d’agost. Els dos autors són referents de l’humor gràfic de la segona meitat del segle XX, que es van admirar mútuament i es van conèixer. La mostra, inaugurada aquest dissabte passat, reuneix per primera vegada una vuitantena d’originals, esbossos i altres elements que ajuden als espectadors a contextualitzar les respectives obres dels dibuixants com llibres, revistes i un petit recull de fotografies que els relacionen amb la vila.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, destaca que “la mostra, protagonitzada per Antonio Mingote i Jordi Ginés Gin, és un exemple per reivindicar la potencialitat cultural de Sitges”. L’alcaldessa ha explicat també “com la vila de Sitges ha estat i  és generadora i receptora de talent.  Les trajectòries artístiques de Gin i Mingote van ser diferents i també les seves biografies, però l'exposició vol destacar els denominadors en comú i un dels seus vincles és el lligam amb Sitges”.

Per al regidor de Cultura, Xavier Salmerón, “en un moment com l’actual, cal defensar la llibertat d’expressió que els humoristes gràfics sempre han intentat practicar i que  volen continuar fent”. A la mostra es poden veure dues vinyetes que havien estat censurades d’Antonio Mingote, que va dibuixar i retratar la societat de la Postguerra.

L’exposició, comissariada per Jesús Sánchez i José Luis Martin, mostra els treballs dels dos humoristes gràfics a través de diferents àmbits: caricatures, autocaricatures, esbossos, humor polític, humor absurd i humor sexy. Gin és considerat un artista elegant, i Mingote, el cronista de la societat espanyola de les darreres dècades.

El president de la Fundació Gin, Josep Maria Cadena, ha destacat sobre l’obra de Mingote l’enginy dels seus acudits que “feien pensar” i sobre Gin que “amb les seves obres tractava qüestions de les que habitualment no es parlaven, com el sexe, o d’altres com la corrupció política”.

A la imatge, vista de la mostra "Gin i Mingote: dos amics de Sitges" al Centre Cultural Miramar.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-