FCC-Segell-banner4
Sacsejada en el mapa museístic de la ciutat de Barcelona

Notícies

Sacsejada en el mapa museístic de la ciutat de Barcelona

bonart barcelona - 08/02/12
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1Baner_Viladot_Bonart_360x356
L'anunci fet per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona pel que fa als equipaments de la ciutat de Barcelona suposa una autèntica sacsejada. De fet, els canvis suposen el reforçament del MACBA que, a partir d'ara, tindrà un pes molt més important. La direcció del futur centre d'art contemporani de la ciutat que quedarà ubicat definitivament a l'antiga fàbrica Fabra i Coats, serà compartida per representants del MACBA, La Virreina Centre de la Imatge i la Capella del carrer Hospital que tenen previst programar tres exposicions anuals. S'acomiada al suïs Moritz Küng, fins ara director del Canòdrom, ja que el nou centre d'art contemporani no tindrà director.

El nou centre té previst obrir les seves portes el proper mes de juliol. De moment, comptarà amb 450 metres quadrats a la planta baixa. Les obres seran financiades per l'Institut de Cultura de Barcelona. Jaume Ciurana, responsable de l'Institut ha deixat molt clar que en un termini relativament curt es vol ampliar la superficie expositiva fins als 2.400 metros quadrats. Ciurana ha estat taxatiu pel que fa al futur del Canòdrom: "Podem fer front al pressupost de la Fabra i Coats amb molt menys diners".

Desprès de la reunió de la comissió delegada del MACBA, el seu director va dir que el propòsit del museu és reforçar la seva aposta com museu de la ciutat. Tambè va avançar que l'ajuntament ha posat a disposició del MACBA el solar que actualment ocupa la capella del carrer Montalegre. Jaume Ciurana ha dit que si el Foment de les Arts Decoratives (FAD) es trasllada properament al Museu del Disseny DHUB el MACBA podría utilitzar el Convent dels Àngels.

A la imatge, interior del MACBA.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner