FCC-Segell-banner4
Gustau Carbó Berthold en el cicle d\'activitats de l\'exposició \

Notícies

Gustau Carbó Berthold en el cicle d'activitats de l'exposició "Transformacions"

bonart fortià - 13/02/12
BONART-180x180-Cervellson-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonart
El dissabte dia 11 de febrer l'Espai d’Art Mas d’en Dorra de Fortià va acollir la xerrada col·loqui entre Gustau Carbó Berthold i Enric Tubert dins del cicle d'activitats titulat Pulsions, paisatge, intangibles i pensament en el marc de l'exposició Transformacions.

Presentat sota el títol Fugir de la trivialitat, buscar l’harmonia en companyia d’un bon grup d’admiradors i curiosos, Enric Tubert va obrir l’acte fent una reflexió entorn a l’obra actual de G. Carbó Berthold de la qual va destacar la solvència compositiva i la sensualitat del seu cromatisme.

Segons Tubert en les obres exposades sota el títol de Transformacions el que es fa evident és el tractament sistèmic que fa l’artista de cada un dels elements que inclou en cada peça i va afegir que el fet que, poc a poc, Carbó hagi anat renunciant a la figuració fins arribar a allò que a vegades ell mateix ha etiquetat com “abstracció imaginativa” fa de la seva obra un extraordinari exemple del que en l’àmbit de la pintura podria ser una lingua franca , un llenguatge universal en el qual els valors estrictament pictòrics: el traç, la textura, la distribució de les masses, el cromatisme... es posen en pràctica amb total llibertat i al servei de peces en les quals l’artista arriba a harmonitzar combinacions cromàtiques que podrien semblar impossibles.

Durant la xerrada G. Carbó Berthold es va referir als antecedents artístics que hi hagut a la seva família i va posar un èmfasi especial en el seu avi matern, gravador professional molt valorat per la qualitat tècnica dels seus treballs del qual ell pensa que pot venir el gust per certs tipus de traç simbòlic molt present en les seves obres, també es va referir a la família paterna i a la seva condició de pelleters com un àmbit del que potser ha rebut una especial sensibilitat per les textures.

Després d’un seguit d’anècdotes relatives a la seva evolució com estudiant fins arribar acabar els seus estudis de Belles Arts, Carbó Berthold va anar desgranant comentaris relatius a les peces exposades actualment i va reconèixer que certs aspectes com la llum de Cadaqués i les textures de les pedres presents arreu en aquest paisatge mineral són aspectes que l’han condicionat moltíssim.

A la imatge, Carbó Berthold i Tubert.

 

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-