FCC-Segell-banner4
La Fundació Joan March presenta la primera exposició a l\'Estat del rus Vladímir Lébedev

Exposicions

La Fundació Joan March presenta la primera exposició a l'Estat del rus Vladímir Lébedev

bonart palma - 14/02/12
Banner-300x250_1Baner_Esteva_Bonart_360x356
El proper dimecres dia 22 de febrer la Fundació Joan March de Palma presenta la primera exposició a l'Estat espanyol de l'artista rus Vladímir Lébedev (1891-1967). Cent obres (dibuixos, cartelleria revolucionaria, llibres infantils) mostren la seva llarga trajectòria com artista de la vanguarda revolucionaria.

Les obres d'aquesta exposició han estat cedides per col·leccions privades i públiques principalment dels fons del col·leccionista americà Merrill C. Berman i de la col·lecció de la bibliothèque de L'heure joyeuse de París. Aquesta exposició s'exhibirà posteriorment en el Museu Abstracte de Conca entre el 15 de juny i el 9 de setembre.

Format a Sant Petersbourg, el talent de Lébedev com a dibuixant es va posar de manifest després de la Revolució d'Octubre del 1917. Va ser aleshores, entre 1920 i 1922, quan Lébedev va comencar a dibuixar les "finestres" de la Rosta, els cartells produïts per l'oficina regional del nord de la Rosta, el popular acrònim de l'agencia telegràfica soviètica.

A la imatge, foto de Vladímir Lébedev.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-