BannerFCC_Bonart
D\'auca en auca i tiro perquè em toca al Museu Marès

Notícies

D'auca en auca i tiro perquè em toca al Museu Marès

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
L’any en què commemora el setantè aniversari de seva inauguració, el Museu Frederic Marès de Barcelona ha impulsat tot d’activitats per conèixer més a fons la figura de Marès, escultor i col·leccionista, i el seu immens llegat. Entre d’altres, una adreçada a tota la família, perquè descobreixi els objectes que atresora el Gabinet del col·leccionista del recinte i, a partir d’aquesta descoberta, elabori una auca que expliqui amb tot detall l’experiència.

El Gabinet del col·leccionista és un espai expositiu distribuït en gairebé una vintena de sales, que les famílies podran explorar en una visita dinamitzada que tindrà com a fil conductor un joc de cartes. El joc plantejarà preguntes i dinàmiques per interactuar amb els objectes exposats, indagar en el seu origen, l’ús que tenien i altres curiositats. Ventalls de diferents materials i formes, pipes turques i índies, rellotges de paret i de sobretaula, gerres de ceràmica i de vidre, objectes litúrgics, joguines òptiques precursores del cinematògraf, cargols de mar... La varietat és una de les riqueses d’aquest gabinet, un tribut a l’esperit i la tasca dels grans col·leccionistes.

I un cop acabada l’exploració, arriba el moment de sintetitzar l’après, de manera creativa. "D'auca en auca i tiro perquè em toca!" proposarà als visitants la construcció d’una auca a través d’imatges adhesives i de retoladors per escriure-hi a sobre. Una creació que estimularà la reflexió i l’aprenentatge del públic menut. Les sessions tindran lloc el darrer dissabte de mes, excepte a l'agost, que no hi haurà sessió, i la durada de l'activitat és de dues hores.
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...