FCC-Segell-banner4
Programació de la temporada de primavera/estiu de 2012 a La Panera

Exposicions

Programació de la temporada de primavera/estiu de 2012 a La Panera

bonart lleida - 13/03/12
La-Galeria-201602-recursBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El Centre d’Art la Panera presenta la nova programació per la temporada de primavera / estiu de 2012.  El programa s’inicia amb les dues exposicions individuals de Juan López i de Rogelio López Cuenca. L’exposició de Juan López, que es podrà visita del del 8 de maig al 11 d’octubre de 2012, com explica el papi artista continua “amb les intervencions murals que he anat desenvolupant els últims anys, en les quals s’intenta modificar l’arquitectura mitjançant el dibuix. La incorporació del vídeo en aquest treball permetrà animar els dibuixos estàtics de cinta aïllant i vinil, com un collage gegant d’imatge en moviment i dibuix a línia. Amb el projecte es pretén modificar l’arquitectura com a forma de proposar noves possibilitats de fer les coses a partir del que ja està establert, però d’una manera simulada, assumint certa dificultat o impossibilitat de canviar-les. També intento veure les coses des d’un altre punt de vista, o modificar-lo com a forma de posicionar-me davant del dia a dia. Per fer-ho, em serveixo de l’espai, com si fos un paper en blanc en què esbossar idees amb una certa poètica del quotidià”.

Rogelio López Cuenca mostrarà el seu treball del 8 de maig al 9 de setembre de 2012. Rogelio López Cuenca sempre ha treballat des d’un punt de vista crític amb la realitat que ens envolta. En aquest sentit el projecte expositiu que presentarà a La Panera s’articula al voltant de dos grans temes que han vertebrat la seva trajectòria fins al moment present. Per una banda, l’extens treball El paraíso es de los extraños (2001) aborda com Occident ha construït i encara construeix una imatge del món àrab-islàmic a partir de l’orientalisme del segle XIX, generant idearis i iconografies distorsionades i equívoques que encara enterboleixen més la percepció que tenim a occident dels fenòmens migratoris. Per altra banda, amb obres com Nerja Once (2004) i sobretot en el recent projecte Málaga ciudad Picasso (2011) advertirem quin ha estat l'impacte del turisme, com a element transformador de les regions i ciutats. Un cas emblemàtic és el de Màlaga, que ha fet de Picasso el seu emblema i motor turístic fins al punt de banalitzar la figura d’un artista que va definir l’avantguarda però que nivell popular, tal i com demostra Rogelio López Cuenca en la seva gran instal·lació, no és més que un souvenir.

Al Centre de Documentació s’hi podrà veure una mostra sobre tipografies titulada GravurCondensed, del 10 de març al 15 d'abril del 2012; seguida de Realitat Inversade Xoan Anleo del 8 de maig al 24 de juny de 2012. Es finalitzarà la temporada amb una col·lectiva sobre els Toys. Aquesta darrera s’enllaçarà amb la mostra de l’espai miniPanera, dedicada a l’art i el joc.

Més informació

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner