FCC-Segell-banner4
Wikiartmap, el mapa de l\'art a l\'espai públic es presenta el dia 28 a Arts Santa Mònica

Notícies

Wikiartmap, el mapa de l'art a l'espai públic es presenta el dia 28 a Arts Santa Mònica

bonart barcelona - 14/03/12
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
El Wikiartmap, el mapa de l'art a l'espai públic, serà presentat  a partir del 28 de març de 2012, a les 19 h. a Arts Santa Mònica de Barcelona.

El Wikiartmap és una plataforma on-line, un mashup de continguts oberts que, en format wiki i sobre cartografia de Google, permet   localitzar i consultar informació sobre l’art, la creació i el patrimoni històric i cultural situat a l’espai públic   -és a dir, a l’espai exterior, obert, a l’aire lliure-, així com també sobre  equipaments, esdeveniments i arxius documentals relacionats. Wikiartmap proposa una nova manera d’apropar-se a la creació artística a escala mundial mitjançant una  proposta gràfica i d’interacció  visual i intuitiva que incorpora  continguts oberts  ja existents; una plataforma innovadora que, alhora, permet a  l’usuari  introduir, administrar i editar nous continguts. La integració amb  xarxes socials  com facebook, tweeter i google+ i la creació d’una xarxa social pròpia permeten a l’usuari compartir i seguir continguts, a banda d’incloure funcionalitats per a l’usuari com incrustar mapes als seus propis blogs i webs o crear els seus propis mapes a partir de continguts existents. Wikiartmap és una plataforma  inèdita i global  per a la difusió nacional i internacional de l’art, el patrimoni i la creació a l’espai públic, així com d’esdeveniments vinculats a l’espai públic. És una eina d’ús lliure, un nou mitjà de comunicació  a l’abast de creadors, agents culturals i entitats  que els permet difondre el seu patrimoni i les seves intervencions en una plataforma d’abast internacional i continguts dinàmics.

El Wikiartmap comprèn tot tipus de manifestacions artístiques que ocupin l’espai públic, o bé que neixin en referència a ell, és a dir, que es puguin  georreferenciar  amb exactitud. Inclou categories com  arquitectura,  escultura,  wallcovering,  sketch,  creació sonora,  festivals,  exposicions urbanes... El destinatari d’aquest projecte és tant el públic en general com els sectors lúdico-turístic, cultural i educatiu en particular; amb la intenció de facilitar i multiplicar la seva funcionalitat, la  plataforma multiidioma  estarà disponible en 6 idiomes (català, castellà, francès, anglès, italià i portuguès).

El WAM es va començar a gestar a mitjans de l’any 2009 de la mà de la seva directora, Maite Oliva, quan va començar a comissariar exposicions a l’espai públic i va detectar que li mancava una eina a internet per poder difondre els seus continguts de manera òptima.

El Wikiartmap compta amb el suport del Ministerio de Cultura, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Girona Costa Brava, l’Ajuntament de Figueres, l’Euroregió Pirineus Mediterrània i bonart cultural, entre d’altres, i amb la complicitat i assessorament d’agents procedents de diferents àmbits com la innovació, la cultura, la tecnologia i la comunicació. Tots ells han fet possible que aquest projecte tiri endavant.

 

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1