BannerFCC_Bonart
Craig Thompson participarà en el 30è Saló Internacional del Còmic

Certàmens

Craig Thompson participarà en el 30è Saló Internacional del Còmic

bonart barcelona - 28/03/12
Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Craig Thompson, un dels més destacats representants de la novel·la gràfica nord-americana, estarà present en el 30è Saló Internacional del Còmic de Barcelona. L'autor es va donar a conèixer amb Adiós, Chunky Rice (1999), la seva primera novel·la gràfica que va obtenir el premi Harvey a l'autor revelació aquest mateix any. L'obra inspirada en la seva marxa de la llar familiar, va guanyar el beneplàcit de la crítica i diversos guardons destacats. Aquest còmic va tenir continuació en els mini còmics Bible Doodles (2000) i Doot Doot Garden (2001).


Poc després de la publicació de Chunky Rice, Thompson va començar a treballar en l'àlbum autobiogràfic Blankets (2003), on relata la seva infància i adolescència, aclamat immediatament per la crítica internacional. Va guanyar nombrosos premis i nominacions, entre ells el Premi Harvey 2004 en les modalitats de Best Cartoonist, Best Artist i Best Graphic album of Original Work; va ser triat com millor novel·la gràfica de 2004 pel Library Journal, YALSA (Associació americana de bibliotecaris) i Time Magazine. A més de ser triada per la revista Time com una de les 10 millors novel·les gràfiques de tots els temps i obtenir el Premi del públic a la Millor Obra Estrangera en el Saló del 2005.


Altres obres seves són Cuaderno de Viaje, un relat del seu viatge per Europa i El Marroc, i Habibí, una història d'amor entre dos esclaus, nominada enguany a millor obra estrangera dels premis del Saló del Còmic. Així mateix, Thompson col·labora regularment amb petites històries para Nickelodeon Magazine. Thompson ha rebut quatre premis Harvey, dos Eisner i dos Ignatz, els guardons del sector més prestigiosos del seu país. Craig Thompson visita el Saó del Còmic amb la col·laboració de l'editorial Astiberri.

Et poden
Interessar
...