FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Blanc sobre Blanc" entrevista a Rafel Tous i a les comissàries de la seva exhibició. També coneixem les mostres fotogràfiques del KBr i l'exposició "la Barraca onírica" de Dalí i Joan Vehí.

"En temps real, la col·lecció Rafel Tous de l’art conceptual". MACBA, 2021.
thumbnail_BANNER BONART (2)Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
"Blanc sobre Blanc", el programa de ràdio per donar ressò a les arts visuals i plàstiques, produït per Bonart Cultural i dirigit per la periodista Rosa Gil i l’editor de Bonart Ricard Planas amb el suport de Glòria Polls i el tècnic Sisu Garcia, ens presenta aquesta setmana l’entrevista central amb Rafel Tous i les comissaries de la seva exposició. Posteriorment coneixem les mostres fotogràfiques vigents al KBr de Barcelona. També parlen de l’exposició La barraca onírica vigent a Palamós i de la fira d’Arts Libris. Finalment coneixem la figura del pintor Josep Beulas i de les activitats homenatjant-lo. El programa conclou amb propostes d’agenda.

Antònia Maria Perelló i Clàudia Segura, comissaries de l’exposició En temps real. La col·lecció Rafael Tous de l’art conceptual, expliquen la figura de l’empresari català i col·leccionista d’art, Rafel Tous (Barcelona, 1940). A més, d’argumentar com és la mostra, formada per la donació d’obres que va fer Tous d’artistes. L’exposició es troba vigent fins al 9 de gener de 2022 al MACBA. Ricard Planas entrevista a Rafel Tous amb qui parla la gran donació que ha fet i l’exposició En temps real. A més de la seva trajectòria com a col·leccionista, on si va endinsar quan tan sols tenia 25 anys.

També, parlen de l’espai KBr de la Fundació MAPFRE, dedicat exclusivament a la fotografia. Ricard Planas esmenta dues de les exposicions vigents en aquest moment. Una és la fotografia documental de Garry Winogrand i l’altra és la mostra de Les germanes Brown de Nicholas Nixon, qui les fotografia anualment durant molts anys per mostrar el canvi en el temps. Les dues exhibicions es troben vigents fins al 5 de setembre de 2021 al KBr de la fundació MAPFRE.

Per altra banda, coneixem l’exposició La barraca onírica: Dalí, Joan Vehí i la creació contemporània a Palamós, inaugurada el passat 22 de juny. El director del Museu de la Pesca de Palamós, Miquel Martí i Ricard Planas, parlen d’aquesta mostra. En ella exposen la figura de Dalí vinculada amb Palamós, Joan Vehí, Josep Maria Sert o la creació contemporània. Vigent fins a finals de setembre a la Capella del Carme de Palamós.

Rocío Santa Cruz, directora d’Arts Libris, comenta i valora la fira internacional del llibre d’artista a Barcelona. Explica que hi ha hagut una clara presència del dibuix, el quadern d’artista, entre d’altres, degut el confinament viscut.

A més, parlen de la donació que va fer el pintor Josep Beulas (Santa Coloma de Farnés, 1921 – Huesca, 2017) al seu poble natal. L’Ajuntament ha programat diverses activitats d’homenatge a Beulas des de la primera setmana de juliol fins a finals de setembre. Mireia Mitjavila parla sobre l’artista i aquesta programació relacionada amb ell i el seu art.

Conclou "Blanc sobre Blanc” amb l’agenda comentada per Glòria Polls i Rosa Gil. Coneixem l’estrena el 2 de juliol a les 20 hores de l’espectacle multidisciplinari  Artsperiència a l’Auditori de la Mercè a Girona, on mostren una barreja d’art global, diferents disciplines artístiques, amb un mateix objectiu, la voluntat de fer arribar al públic unes sensacions; i L’estatut de l’artista a debat i presentació del cens d’artistes el dilluns 28 de juny a les 18.30 hores, al Modern de Girona.

El podeu escoltar en directe cada dimarts de 3 a 4 de la tarda a GironaFM 92.7 o a través d'internet en directe o per podcasts.

https://www.mixcloud.com/gironafm/blanc-sobre-blanc-220621/

 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021