FCC-Segell-banner4
Del 30 d\'agost al 2 de setembre, nova edició de les jornades \

Notícies

Del 30 d'agost al 2 de setembre, nova edició de les jornades "Centelles estudis oberts"

bonart centelles - 22/08/12
Banner-Anastasia-180x180px_v1-catBanner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
Del 30 d’agost al 2 de setembre tindrà lloc una nova edició de les jornades Centelles estudis oberts. Com ja és habitual, i en dates de la festa major d'estiu, un grup d'artistes s’uneixen per obrir conjuntament els seustallers per què el públic hi pugui entrar i descobrir-ne l'entrellat. Aquesta proposta la va iniciar el pintor David Casals l'any 2003 en solitari i en les últimes edicions s'hi han sumat altres artistes professionals que disposen d'un espai de treball atractiu per a ser mostrat. L'objectiu principal d'aquestes jornades és ensenyar les obres de cadascú en el seu emplaçament originari, allà on han estat creades, dialogar amb l'autor i entendre'n el seu procés i intencions. I, si s'escau, poder adquirir alguna de les peces.

Aquest any els artistes participants son:  el pintor David Casals, l'escultor Jordi Díez, la gravadora Eulàlia Llopart, la ceramista Marta Postico i ,  com a novetat,  el pintor i artista multidisciplinar Pere Bruix  i el  també pintor Jordi Sarrate. Una original ruta per diferents disciplines artístiques que tindrà lloc en els diferents tallers del municipi de Centelles  del  30 d'agost al 2 de setembre d'enguany en un mateix horari, de 19 a 21h cada dia.

L'any passat vam encetar també  la proposta d'una exposició conjunta, sota un tema determinat, en un emplaçament especial i cèntric per tal de donar un toc diferencial i de qualitat a les jornades. Aquest any es repeteix la iniciativa reforçant l'acte inaugural. Els Set pecats capitals són el motiu d'inspiració que han servit als artistes per treballar un dels pecats desde la seva disciplina artística completant una petita mostra de set peces. Pel setè pecat s'ha unit a l'exposició el mestre xocolater Josep Maria Ribé que tot i no obrir cap espai de creació col·labora amb aquestes jornades en la jornada inaugural. El fotògraf Pep Puvill, tot i no obrir el seu taller aquest any, s'ha volgut sumar a la mostra amb una sèrie de fotografies dels artistes en els seus tallers.

Aquesta exposició titulada Pecats capitals es podrà veure a Can Castany (c/ Jesús, 5), al costat mateix de la Capella de Jesús, els dies  30 i 31 d'agost de 19 a 21 h i l'1 i 2 de setembre d'11 a 13 h i de 19 a 21h. Aquest espai, que  ja es va utilitzar l'any passat, ha estat escollit, no només pel seu privilegiat emplaçament, sinó per les seves especials característiques: un edifici antic en desús que encaixa molt bé amb la idea expositiva  buscada,  fugint   de l'espai convencional d'exposició. La mostra vol ser el centre i punt de sortida per a la visita dels diferents tallers de cada artista, escampats pel nucli urbà i les afores de Centelles.

Tota la informació de les jornades, artistes participants, adreces, horaris i mapa es pot trobar a la web creada per l'ocasió: www.estudisoberts.blogspot.com

A la imatge, obres de David Casals i Eulàlia Llopart.


Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88