BannerFCC_Bonart
El Festival Ingràvid es reinventa

Notícies

El Festival Ingràvid es reinventa

bonart figueres - 01/10/12
BONART-180x180-SADEBONART_180x180
El Festival de Cultura Contemporània de l’Empordà Ingràvid (www.festivalingravid.com) que per quart any consecutiu se celebra a Figueres, presenta un munt de novetats en el seu plantejament amb l’objectiu d’arribar a tot el seu públic potencial. D’entrada, el festival s’ha dividit en tres eixos ben diferenciats -Ingràvid familiar, Ingràvid pensament i Ingràvid Showcase–  que integraran activitats creatives adreçades a diferents tipus de públic, totes elles pensades per a l’entorn de la ciutat de Figueres i Perpinyà i en el context actual. Aquest replantejament allargarà en el temps el festival que s’inicia el proper 11 d’octubre amb l’Ingràvid Familiar i acabarà a finals de novembre amb la cloenda del Showcase.

Amb aquest nou ordre, el festival reforça un dels seus objectius que és fer arribar la cultura contemporània a tothom, tal i com va explicar un dels seus codirectors, Rafael Camps durant la presentació al Museu del Joguet de Catalunya de Figueres. “Una programació més dilatada en el temps permet no solapar activitats i arribar a públics més determinats”. D’altra banda, Ingràvid continua reforçant el treball transfronterer, fet que quedarà reflectit a l’Ingràvid Familiar, amb una instal·lació de l’artista Cyndie Olivares, la participació de l’Idem a l’Ingràvid Pensament –que se celebra a Figueres i a Perpinyà- i en l’intercanvi d’artistes al Showcase.  De l’Ingràvid Familiar, que inclou activitats per a tota la família, entesa en el seu sentit més ampli, la codirectora Esther Pujol ha volgut destacar les taules rodones sobre alimentació i educació i les activitats per a pares i mares i nens que s’organitzaran al seu entorn. “Ingràvid transformarà la Rambla en un espai de joc i interacció social on hi haurà fins i tot un camp de futbol per als nens”, ha explicat. Durant la presentació, es va fer una demostració amb un robot de Lego que fa el cub de de Rubik creat per Unidigital, que farà un taller de robots durant l’Ingràvid Familiar. També hi haurà documentals, instal·lacions al carrer, concerts i un mercat de talents en el que els més joves podran presentar les seves innovadores idees. Ingràvid Familiar se celebrarà de l’11 al 14 d’octubre.

La directora d’Ingràvid Pensament, Lucila Mallart, ha destacat que el Curs Ingràvid “vol aprofundir en la relació transfronterera entre Figueres i Perpinyà a través del concepte de perifèria i identitat”. Aquest curs, que tindrà lloc a Figueres el 19 i 20 d’octubre i el 26 i 27 a Perpinyà, està obert a molts perfils, des d’estudiants de diverses branques d’Humanitats, Filosofia o Ciències Socials, fins a artistes i persones interessades en l’art.

El regidor de l’Àrea de Serveis a les Persones de Figueres, Josep Maria Godoy, ha destacat el treball amb les escoles i ha apuntat que “no podem perdre de vista el sentit crític que ens aporten l’art contemporani i la cultura”. Tant Godoy com Camps han assenyalat que l’impacte d’aquest festival no s’ha de mesurar només en termes econòmics sinó en totes les sinèrgies i els intercanvis entre sectors que genera i l’enriquiment cultural per a la ciutat i per a la comarca que suposa.

Et poden
Interessar
...