FCC-Segell-banner4
El Celler de Can Roca i la Fundació Dalí, guardonats als Premis G! 2012

Notícies

El Celler de Can Roca i la Fundació Dalí, guardonats als Premis G! 2012

bonart lloret de mar - 20/12/12
q2w-MKl4Nial nou-180x178
El Teatre Municipal de Lloret de Mar  ha acollit la setena edició dels Premis G! de turisme de les comarques gironines que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, organisme de promoció turística de la Diputació de Girona. Aquest esdeveniment és concebut com a un acte festiu del sector turístic de la demarcació, i que reuneix tres-centes persones entre autoritats, representants del sector turístic i mitjans de comunicació.

El periodista Xavier Grasset ha presentat l’acte, que ha comptat amb la participació i l’actuació de la cantant lloretenca Nina. El fil conductor en aquesta edició han estat els cellers de la DO Empordà, amb motiu de la tasca que estan duent a terme per desenvolupar i impulsar l’enoturisme a la demarcació de Girona com a producte turístic.

En el decurs de l’acte hi ha intervingut Joan Giraut, diputat de la Diputació de Girona i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Marian Muro, directora general de turisme en funcions, i Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar, així com els guardonats en les diverses categories dels premis.

Els Premis G! són de caràcter anual, i actualment es divideixen en tres categories, una de les quals és honorífica (Premi Josep Pujol i Aulí a la tasca professional i Premi Xiquet Sabater al projecte empresarial), mentre que els premis de comunicació turística (en categoria de mitjans escrits, en categoria mitjans d’audiovisuals i, en la recentment incorporada, categoria de mitjans digitals) i el Premi de Recerca Yvette Barbaza tenen contraprestació econòmica.

Com a novetat en aquesta edició, el Patronat de Turisme ha creat un nou premi honorífic especial que reconeix Josep Maria Perramón, director de l’Agència Catalana de Turisme a Moscou, i que porta per nom el de l’empresari hostaler i restaurador de la Costa Brava recentment desaparegut, Jordi Comas i Matamala.

La setena edició de la festa del turisme organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar i La Caixa, ha ret homenatge als empresaris turístics Jaume Genover i Jordi Comas, desapareguts aquest any, com a pioners i referents en el sector turístic de la Costa Brava i Pirineu de Girona des dels inicis del desenvolupament de la indústria turística a la demarcació fins avui dia.

Els premis han estat per:

VII Premi Josep Pujol i Aulí a la tasca professional, als germans Joan, Josep i Jordi Roca i Fontané, del restaurant El Celler de Can Roca, en reconeixement a la seva tasca professional, que ha contribuït de manera significativa a incrementar la qualitat global del sector turístic i a projectar de les comarques de Girona arreu del món.

VII Premi Xiquet Sabater al projecte empresarial, a la Fundació Gala - Salvador Dalí per haver aconseguit donar a conèixer i projectar la marca «Costa Brava» arreu del món i per haver-la associat amb els valors de la cultura, la identitat i el paisatge.

I Premi Especial Jordi Comas i Matamala a Josep Maria Perramón i Martínez, per la seva contribució a projectar i posicionar les marques i serveis turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a la Federació Russa i als mercats de l’Est durant els darrers 20 anys.

VII Premi de Comunicació Turística en la categoria de mitjans escrits, dotat amb 6.000 euros, a la periodista txeca Miluse Válková, en reconeixement al conjunt de reportatges publicats en diversos mitjans de comunicació de la República Txeca – Cestopisy, Travel Digest i Psí kusy- que han contribuït significativament a la divulgació dels atractius de la Costa Brava i del Pirineu de Girona.

Així mateix, s’ha atorgar un accèssit, dotat en 2.500 euros, en la mateixa modalitat escrita, al finalista Lluís Tolosa per la Guia d’Enoturisme de l’Empordà. 180 llocs per gaudir del turisme del vi i més de 200 vins recomanats, de l’editorial LTA Ediciones, per contribuir a difondre el distintiu i la qualitat del vi de la DO Empordà, i a projectar l’enoturisme a la destinació turística Costa Brava.

I Premi de Comunicació Turística en la categoria de mitjans digitals, dotat amb 4.000 euros, a Keith Jenkins, per la creació de continguts i experiències sobre la Costa Brava al bloc Velvet Escape contribuint a la difusió a Internet dels atractius turístics de la destinació.

Finalment s’ha declarat desert el VII Premi de Comunicació Turística en categoria de mitjans audiovisuals, dotat amb 6.000 euros, per baixa participació i el poc nivell dels treballs presentats.

En la setena edició dels premis de comunicació turística de les comarques gironines s’han rebut un total de 63 treballs procedents de països com Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Irlanda, Regne Unit, Àustria, Bèlgica, Holanda i Estats Units.

III Premi de Recerca Turística Yvette Barbaza. Dotat amb 6.000 euros. El jurat integrat per membres del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i personal docent de la Universitat de Girona, va decidir premiar el projecte de treball «Imatge turística de les comarques de Girona a partir de la mineria de textos online», dels autors Ariadna Gassiot i Lluís Coromines.

Així mateix, el jurat ha acordat concedir un accèssit al treball «Estudi de turisme religiós. Turisme rural» de l’autora Silvia Aulet, dotat amb 2.000 euros.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021