BannerFCC_Bonart
\'Josep Vallés, entre l\'alquímia i l\'art\' a l\'Espai Guinovart

Exposicions

'Josep Vallés, entre l'alquímia i l'art' a l'Espai Guinovart

bonart agramunt - 26/10/21
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Banner_180x180

Del 31 d'octubre al 13 de febrer del 2022 l'Espai Guinovart presenta l'exposició Josep Vallès Rovira, entre l'alquímia i l'art, una visió de l'art a l'època de la transició democràtica.

Mariona Seguranyes la comissària de l'exposició ha escrit: "Josep Vallès Rovira (Bellpuig, Urgell, 1931 - Agullana, Alt Empordà, 2020) va acompanyar els artistes catalans que empraven nous llenguatges estètics a través de les seves crítiques, que apareixien en les principals publicacions del país a partir dels anys cinquanta, com Canigó, Vida Parroquial, 9 País, El Noticiero Universal, Artes i Crónica 3.

Entre el 1969 i el 1979 Vallès va ser el crític d'art de Tele/eXprés, on va fer un seguiment minuciós de l'art català reivindicatiu i innovador, amb un estil literari molt peculiar, eliminant preposicions i articles. A través de la seva trajectòria entrem en contacte amb la complexitat creativa d'aquest període. A l'exposició hi trobareu les obres dels amics artistes de Josep Vallès que pertanyen a la seva col·lecció, acompanyades de citacions d'articles que els va dedicar, així com una selecció de la seva col·lecció de tapes de vàter artístiques, batejades com a «Opercula latrinae» per Camilo José Cela, amb obres de Bartomeu Massot, Josep Guinovart, Amèlia Riera o Antonio Beneyto, entre d'altres. A la sala també s'hi pot veure l'entrevista inèdita que van mantenir Josep Vallès i el filòsof i crític d'art Arnau Puig el 31 de maig del 2018, un document de gran vàlua".

L'exposició va acompanyada del volum homònim editat per l'Institut d'Estudis Empordanesos, amb textos de diferents especialistes que apleguen les diverses facetes de la seva figura i d'una època concreta.

Et poden
Interessar
...