FCC-Segell-banner4
Cervià de Ter celebra la tercera Diada del Castell

Notícies

Cervià de Ter celebra la tercera Diada del Castell

bonart cervià de ter - 30/04/14
q2w-MKl4BanerJaumeRiba05
Cervià de Ter celebra el proper diumenge, en un entorn privilegiat, la tercera Diada del Castell amb un munt d’actes que faran tornar el poble a l’edat mitjana, incloent una visita al Castell, un homenatge a la bandera catalana, i un Mercat de vi i formatge, entre d’altres.

Per tercer any consecutiu, el municipi gironès de Cervià de Ter celebra el 4 de maig la seva Diada del Castell, una jornada festiva que s’organitza cada primavera des de l’associació Amics de Cervià Antic conjuntament amb l’Ajuntament, per acostar tothom a un dels llocs més interessants del poble: el castell medieval i el recinte emmurallat. La diada permet reviure l’edat mitjana amb un munt d’actes per a tots els públics.

Enguany, de les deu del matí i fins a les vuit del vespre al centre històric de Cervià de Ter, davant de la muralla, s’hi celebrarà un Mercat de vi i formatge amb vins de la DO Empordà, la DO Penedès, la DO Pla de Bages i vins generosos en bóta, a més dels millors formatges del Pirineu català. Amb el mateix horari, a la Plaça de l’Església hi haurà un circuit de ponis per a petits cavallers.

A les onze del matí, per inaugurar la Diada, es farà una visita guiada al Castell de Cervià, que inclourà un homenatge a la bandera catalana. I a les dotze es posarà música a la jornada, amb un concert de la Jove Orquestra del Gironès.

A la una del migdia tindrà lloc el descobriment d’una placa honorífica en agraïment als germans Fonsdevila, per la donació del Castell de Cervià i la Torre de les Hores, al municipi. Tot seguit, hi haurà un espectacle de lluita de cavallers a càrrec de la companyia Excàlibur que es repetirà a les sis de la tarda per tal que tothom el pugui veure.

Després del dinar popular, a la tarda s’organitzarà un taller per aprenents de casteller a la Plaça de la Generalitat i tot seguit, a la mateixa plaça, la colla Vailets de l’Empordà farà una exhibició castellera que comptarà amb 70 integrants i estructures de fins a sis pisos.

S’habilitarà un aparcament gratuït a 100 metres del centre històric del municipi per tal que els visitants puguin gaudir de la jornada amb tranquil·litat. També hi haurà servei bar, durant tot el dia, a la Plaça de la Generalitat.

Tot plegat representa una bona oportunitat per descobrir el cor i la història del poble de Cervià de Ter amb el tot el seu encant medieval.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88