FCC-Segell-banner4
Cicle de conferències sobre les imatges del mal al MNAC

Notícies

Cicle de conferències sobre les imatges del mal al MNAC

bonart barcelona - 06/05/14
thumbnail_BANNER BONART (2)Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
L’Institut d’Estudis Medievals (UAB) i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) organitzen, entre el 7 de maig y el 4 de juny, un cicle de cinc conferències titulat Les imatges del mal a l’edat mitjana. El 7 de maig, a les 18 h, a les sales de la Col·lecció d’Art Romànic del Museu Nacional, en tindrà lloc la primera.

Aquesta sèrie de conferències, coordinades per Joan Curbet i Alberto Reche, professors de la Universitat Autònoma de Barcelona, explorarà diferents aspectes de la percepció de la realitat i de la mentalitat medievals a través de la seva concepció del mal, tal com apareix en la seva representació artística.

En aquestes conferències, les obres d’art es llegiran com a signes identificadors de les preocupacions i els valors de l'època.

Programa Les imatges del mal a l’edat mitjana: 7 de maig, a les 18 h: Alberto Reche Ontillera: La guerra com a maldat a l’edat mitjana;  14 de maig, a les 18 h: doctor Eduard Vilella: Les formes del mal a l’Inferno de Dante Alighieri; 21 de maig, a les 18 h: doctor Joan Curbet: La imatge de l’anticrist i el pensament apocalíptic; 28 de maig, a les 18 h: doctor Víctor Pallejà: El concepte del mal dins l’Islam i la representació de l’Islam com a mal i el 4 de juny, a les 18 h: doctor José Enrique Ruíz-Doménec: Iconografies medievals del mal: perspectiva general.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura