FCC-Segell-banner4
El Museu de Montserrat presenta les estampes de Joaquim Chancho

Exposicions

El Museu de Montserrat presenta les estampes de Joaquim Chancho

bonart montserrat - 03/11/14
thumbnail_BANNER BONART (2)Nial nou-180x178
Joaquim Chancho (Riudoms, 1943) torna a Montserrat aquesta tardor amb una selecció d’obra gràfica original que ha batejat com Estampes, a l’Espai d’Art Pere Pruna, comissariada per Antònia Vilà. Es tracta d’una selecció cronològica d’obra sobre paper que consta d’una quarantena de peces que van des de 1972 fins l’actualitat, i inclou una sèrie recent inspirada en Montserrat. La mostra s’inaugura el 10 de novembre i es podrà visitar fins al 15 de març de 2015.

L’exposició està formada per estampes realitzades amb diferents tècniques per ell mateix, i d’obres fetes en col·laboració amb artistes i diferents tallers d’arts gràfiques de Barcelona durant les últimes quatre dècades.

Chancho ha manifestat sempre una predilecció pel paper com a material que li ha servit com a instrument d’experimentació. Per a ell, el paper és el lloc damunt el qual examina l’abstracció de l’espai i el signe, elements que s’interelacionen en la seva obra en una introspecció radical, que cerca la unitat profunda de l’ésser. El buit de la làmina en blanc desencadena en Chancho un repte intens i laboriós al voltant de la idea de procés, de trajecte.

El comú denominador de les serigrafies, gravats i litografies de la mostra és l’observació de la pintura com a llenguatge per a indagar processos que permeten emfatitzar trets essencials que esdevenen àmbit i suport bidimensional de transcripció i d’empremta.

Aquesta mostra manifesta encara una altra faceta de la fecunditat i plenitud de l’obra de Joaquim Chancho: la que pren sentit a partir de l’ús del signe, el grafisme i el color.

L’artista ja va protagonitzar al Museu de Montserrat l’any 2005 la mostra Joaquim Chancho, un clàssic contemporani, que va ser comissariada per Teresa Blanch. Aquest estiu s’ha complert una dècada des que el museu renovat (2004) va inaugurar la Sala Daura d’exposicions temporals, i aquest treball amb Chancho va marcar l’inici de l’aposta continuada de la institució per l’art contemporani.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner