banner-elscatala-817x88px
Inaugurada l’exposició “La Llum de la Nit” de Joan Miró

Exposicions

Inaugurada l’exposició “La Llum de la Nit” de Joan Miró

bonart palma - 05/12/14
Baner_Subirachs_Bonart_360x356Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
El batlle de Palma, Mateo Isern, ha inaugurat a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca l'exposició Joan Miró. La Llum de la Nit. Obres de les dècades de 1960 i 1970 que romandrà exposada al públic fins al 15 octubre 2015 després d'haver visitat amb èxit Eivissa i Menorca.

L'exposició, organitzada per l'Institut d'Estudis Baleàrics amb la col·laboració de la FJPM, la Successió Miró i Obra Social "la Caixa", està formada per mig centenar d'obres de les quals 2 són totalment inèdites i 13 no han estat exposades al públic en general si bé han estat fotografiades i catalogades. Les obres aportades a l'exposició procedeixen de col·leccions particulars.

Aquesta circumstància ha fet d’avui "un dia important per a la FPJM" per l'oportunitat que ofereix "als apassionats de l'univers mironià i al conjunt dels ciutadans de Palma de aproximar-se a una part important" del llegat de Miró "que en alguns casos resulta inèdit" pel fet de pertànyer a col·leccions particulars.

El batlle ha agraït "l'esforç de tots els que han fet possible" aquesta exposició en un nou exemple de col·laboració públic-privada sense el qual "no haguéssim pogut mostrar a tots els palmesans aquestes obres". Aquesta feina col·lectiva ha fet possible que La Llum de la Nit "es retrobi amb l'atmosfera que va ser un catalitzador important de l’univers mironià en l'última etapa d'aquest creador únic i genial". Tot això, al seu parer, converteix La Llum de la Nit en "una exposició única que qualsevol museu desitjaria poder incloure dins de la seva programació".

Isern ha afegit que, amb aquesta exhibició, "Palma dóna avui un nou impuls a la seva voluntat d'identificar-se com Territori Miró" alhora que reafirma "el paper fonamental" de la FPJM "dins del nostre objectiu d'identificar Palma amb Miró", vincle al que "li estem donant la dimensió que li correspon conscients que el nom de Joan Miró i la seva obra són un valor afegit dins dels esforços que, des de les diferents institucions, estem fent per donar una major projecció internacional al nom de Miró, de Palma i de tota la nostra riquesa cultural".

Aquest fet, ha dit, "serà clau a l'hora de seguir combatent l'estacionalitat turística ja que ens permetrà reforçar les credencials de la nostra ciutat com a destinació cultural de referència tots els dies de l'any".

Sobre aquest aspecte, Isern ha destacat que a través de la FPJM i de la mà de Successió Miró "ens hem bolcat en aquesta tasca de promoció i divulgació dins i fora de les nostres fronteres. Yorkshire, Lausanne, Moscou, Roma, Gènova i, ara també, Màntua han pogut conèixer de primera mà l'univers de Joan Miró de la mateixa manera que ho han fet Sóller i, amb aquesta exposició que aquí acaba, Eivissa i Menorca, dues illes que també van ser claus dins del procés creatiu de Miró".

Isern ha conclòs reconeixent "l'encert del Govern dels Illes Balears en l'elecció de Miró com a valor promocional de la nostra cultura, unint a les tres illes a través de la seva figura".

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Fons_d'Art_Banner_2022