FCC-Segell-banner4

Notícies

Marcel·lí Antúnez i Jaume Plensa, premis Ciutat de Barcelona 2014

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El jurat format per Xavier Antich, president; Montse Frisach El Punt-Avui; Carles Taché, galerista; Ramon Parramon, gestor cultural i Ricard Planas, director de la revista bonart ha acordat concedir el Premi Ciutat de Barcelona en l’apartat d’arts visuals a Marcel·lí Antúnez per l’exposició Sistematurgia del Centro d’Art Santa Mònica, per haber presentat de manera molt complta i coherent una trajectoria multidisciplinar dedicada a la investació en el món de les arts visuals i per haber integrat la tecnologia, les artes escéniques i la capcitat de gener interacción amb tots els publics. El jurat també ha fet una menció especial a l’exposició Metamorfosis (CCCB), comisariada por Carolina López.

El guardó per la projecció internacional de Barcelona ha estat concedit a Jaume Plensa “pel conjunt d’obres i exposicions internacionals que ha fet l’any 2014 entre les que destacan obres i exposicions internacionals que Chicago, Tòquio, Wuppertal i Andorra”. El jurat ha estat format per Àlex susanna, Antoni Bassas, Salvador García Ruiz, Marta Gili i Chus Martínez.

Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona ha donat a conèixer els guanyadors en els diferents apartats: Teatre: Carles Martínez; Dansa, Sol Picó; Circ, Circ Raluy; Arts visuals, Marcel·lí Antúnez; Audiovisuals, Ciutat morta; Música, albert Guinovart; Cultura popular, Coordinadora Entitats Sardnistes Barcelona; traducció en llengua catalana, Jordi Vintró; literatura en català, El cas Pujol de Toni Sala; literatura en castellà, Pronto seremos felices d’Ignasi Vidal-folch; mitjans de comunicació, L’Avenç; Agustí Duran Sanpere d’Història de Barcelona a Pere Duran Roma per una història de la fàbrica fabra i Coats; disseny, col·lectiu doméstic Data Streamers; arquitectura i urbanisme, Estudi BCQ per la biblioteca de Sant Gervasi-Joan Maragall; ciències de la vida, Pura muñoz-Cánoves; assaig, ciencies socials i humanitats, Andreu Domingo per Catalunya el mirall de la immigració; ciencies experimentals, Ernest Giralt Lledo; Educació, Escola Antaviana; Gastronomia, Enric Rovira i projecció internacional de la ciutat, Jaume Plensa.
L'acte de lliurament de premis se celebrarà el dia 10 de febrer, a les set de la tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L'acte d'entrega dels Premis Ciutat de Barcelona 2014 comptarà amb l’actuació de la cantant Joana Serrat, i la presentació anirà a càrrec d’Àgata Roca. L’Institut de Cultura de Barcelona ha encarregat la creació de l’espai a Pas 29, amb Jordi Queralt i Xavi Ricart.
A les imatges, a dalt Marcel·lí Antúnez i a sota Jaume Plensa.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner