Expo Josep Coll 2022 baner
Els alumnes d’Elisava participen amb “5 Trets de llum” al Festival Llum BCN

Notícies

Els alumnes d’Elisava participen amb “5 Trets de llum” al Festival Llum BCN

bonart barcelona - 03/02/15
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_Subirachs_Bonart_360x356
Els alumnes de l'escola Elisava de Barcelona participaran en el Festival Llum Barcelona amb el projecte anomenat "5 trets de llum" i amb "Batec de llum" com a intervenció efímera a la seu de la SGAE.

El projecte anomenat "5 trets de llum", està format per un conjunt de càpsules audiovisuals que fan somiar el públic tot mostrant la ciutat a través de la mirada dels joves creatius. Per tant, el disseny, l'art i la tecnologia es combinen en un espectacle de llum que mostra com perceben la ciutat les noves generacions de creadors, entre els quals es troben dissenyadors, directors d'art, comunicadors i publicistes, que exploren la bellesa, la cultura i la diversitat de la capital catalana a través de l'art del vídeo mapping.

L'espectacle, de deu minuts, realitzat amb la col·laboració de Franc Aleu i el suport tècnic de Martina Ampuero i José Vaaliña, es compon de les següents obres: "Un regal per a nosaltres", "Menú català", "L'aventura d'Euly", "Somni de llum" i "Murph".

Per altra part, Elisava també presenta el projecte "Batec de Llum", que és una intervenció efímera en el pati del Palau Bru, seu de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), realitzada per estudiants del Grau en Disseny i del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial, amb una junior designer. L'atmosfera que es respira al palau, la seva arquitectura i el patrimoni que custodien el seu Centre de Documentació i Arxiu, són els elements clau a partir dels quals l'equip d'ELISAVA ha desenvolupat la idea del projecte que fusiona disseny, tecnologia i llum en un espai màgic que "batega".

Les dates de les projeccions dels mappings són: Del 6/2/2.015 al 8/2/2.015. Divendres 6, de les 19:20 h a les 19:55 h i de les 20:30 h a les 23:45 h. Dissabte 7, de les 20:20 h a les 23:45 h i diumenge 8, de les 19:20 h a les 22:45 h.
L'equip d'estudiants que han participat en els mapping són: Alan Ramírez, Lucha Ortiz, Juepuchaa, Pietro Zoli, Gara Béjar Millet, Silvia Calvo Rodríguez, Lida Cánovas Cervera, Paz Román Fuchslocher, Virginia Sancho Peña, Pau Tobella Mayans, Olga Sieso, Anita Rangel, Mavi Parra Lander, Sara Torrent, Lucas Carrascosa, Clara Torra Navas, Joan Grassot, David Ros, Damià Ramos, René Ponte, Thomas Verbal, Fernando Pérez Arrúe, Juan Esteve Corres, Yaiza Gutiérrez, Marina Quer, Carolina Barberis i Lluis Puig.

Pel que fa al projecte "Batec de Llum", el tutor és Jordi Ballesta i l'equip del projecte és: Teresa Baena, Miguel Barrio, Pol Domènech, Adrià Margall, Noa Massanet, Eva Molins, Patricia Parejo, Arnau Parés, Marta Pérez, Joan Recasens i Andrea Vallvé. En electrònica, programació i so: Eduard Castany i Raul Nieves; Consultor de producció: Josep Novell; Coordinació: Raffaella Perrone i Responsable del projecte: Albert Fuster.
El festival Llum Barcelona, que enguany celebra la seva quarta edició, constarà d'un total de vint instal·lacions lumíniques, que transformaran la fesonomia d'edificis emblemàtics de Ciutat Vella. L'edició d'enguany, ha comptat amb un pressupost de 380.000 euros, dels quals 200.000 euros van destinats a activitats de cultura popular.

Coincidint amb la declaració del 2.015 com a any internacional de la Llum per part de les Nacions Unides, l'Ajuntament de Barcelona i l'ICFO-Institut de Ciències Fotòniques, organitzen un pregó de l'arquitectura de Benedetta Tagliabue el  6 de febrer, a les 19:00 hores, al Saló de Cròniques de l'Ajuntament, i a continuació, a les 20:15 h, a la plaça de Sant Jaume, la Colla Jove de Barcelona oferirà una actuació amb castellers lluminosos. Fons de l'organització han afirmat que amb aquest esdeveniment "es vol ver visible la importància de la fotònica en una ciutat que concentra gran part de l'excel·lència i innovació del país". També hi participa en aquest projecte l'Associació Professional de Dissenyadors d'Il.luminació (APDI), entre altres entitats i artistes de reconegut prestigi.

L'espectacle, que tindrà una durada de tres dies, comptarà d'un total de tres rutes que són: la ruta de la catedral, la ruta del mar i la ruta de la Rambla.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]