FCC-Segell-banner4
Presentació de la cessió realitzada per la Fundació Gandur al Reina Sofia

Notícies

Presentació de la cessió realitzada per la Fundació Gandur al Reina Sofia

bonart madrid - 12/02/15
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014La-Galeria-201602-recurs
Jean Claude Gandur (Suïssa, 1949), un dels més importants col·leccionistes del món, cedeix en dipòsit al Museu Reina Sofia, a través de la Fondation Gandur pour l'Art, 15 obres de l'avantguarda europea de la postguerra. El director, Manuel Borja-Villel, el president del Reial Patronat, Guillermo de la Dehesa, i Jean Claude Gandur seran presents a l'acte de presentació de la cessió a la quarta planta de l'edifici Sabatini on seran exposades obris cedides.

L'acceptació d'aquest dipòsit permetrà al Reina Sofia mostrar algunes de les peces més significatives del període 1945-1962, com la coneguda Sarah (1943), de Jean Fautrier, que per primera vegada compartirà seu amb el Guernica (1937), de Pablo Picasso , obra amb la qual històricament nombrosos experts han establert un clar paral·lelisme.

A més, la selecció compta amb treballs d'autors de la talla de Constant, Asger Jorn, Jean Dubuffet, Jean Fautrier i Wols, que ja es trobaven representats en la Col·lecció del Reina Sofia i de set artistes que abans no havien tingut presència en ella: Karel Appel, Guillaume Cornelis, Cesar, Daniel Spoerri, Mimmo Rotella, Jean-Michel Atlan i Bram van Velde.

A la imatge, detall de Sarah, 1943 de Jean Fautrier. © Fondation Gandur pour l'Art. geneva. Fotografia Sandra Pointet. Museu Reina Sofia.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021