BannerFCC_Bonart
Del 4 al 7 de març, sisena edició del Festival Mutek [Es]

Notícies

Del 4 al 7 de març, sisena edició del Festival Mutek [Es]

bonart barcelona - 16/02/15
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)
La sisena edició del Festival Mutek [Es] tornarà a inundar la ciutat de Barcelona del 4 al 7 de març amb una allau de propostes que oferiran als espectadors un espai on explorar i experimentar nous contextos i pràctiques artístiques entorn a la creativitat digital. Durant quatre jornades, l'edició europea del prestigiós festival homònim de Mont-real, mostrarà el treball dels més de trenta artistes nacionals i internacionals que conformen una àmplia programació d'activitats diürnes i nocturnes que el festival distribuirà en vuit espais diferents de la ciutat comtal. En la seva missió d'impulsar a la comunitat artística catalana i espanyola, a través d'una plataforma de visibilitat, experimentació i intercanvi, Mute [Es] es complau a anunciar entre els seus últims noms a un ampli llistat d'artistes nacionals i / o establerts a Catalunya i Espanya: Loppkio vs Gnomalab, Microfeel, Equip, Federico Monti, Twin Drive, Damian Romero, DJ Fra, Dosker i Shelby Grey.

Programa Experience-Fàbrica d'Estrella Damm
Anunciat fa unes setmanes, l'esdeveniment exprience tindrà lloc a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm, escenari que s'estrena com a localització del Festival i que acollirà un gran nombre d'activitats, totes elles d'accés gratuït. El programa Experience, en el seu apartat de conferències, comptarà amb la presència excepcional de Herman Kolgen, que repassarà la seva trajectòria, projectes actuals i processos creatius. D'altra banda, el col·lectiu francès AntiVJ oferirà una àmplia panoràmica dels seus mètodes de treball, eines del món audiovisual i projectes desenvolupats. A la Sala Soterrani de l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm, s'exhibirà Delta, la instal·lació audiovisual immersiva del francès Olivier Ratsi (AntiVJ). En l'apartat de concerts de l'esdeveniment Experience a la Fàbrica Estrella Damm, s'uneix als anunciats Reykjavik 606 i woulg, Microfeel, el projecte musical de Sebastian Seifert, que presentarà per primera vegada, el seu últim treball A / V ¨Backtotheseed¨.

Play al Convent Sant Agustí
El programa Play, en què s'exhibeixen talents locals, es posa en evidència l'actualitat de l'escena a través d'una vasta proposta d'artistes:

Loppkio: el particular tàndem sonor format per Pedro Pina (aka Pina) i Álvaro García (aka Moduleight), que es basa en la improvisació i l'experimentació, per a la qual en aquesta ocasió estaran acompanyats pel creador visual Gnomalab, qui des de la seva Terrassa natal, és molt conegut entre la comunitat artística local pel desenvolupament únic de les seves visuals, que investiguen elements efímers com el temps, l'espai, la llum i el so.

Equip: el projecte del xilè Juan Cristóbal Saavedra establert a Barcelona, que presentarà el seu Ep acabat d'estrenar "Simulacions".

Twin Drive-Offset-Imaginary Movies: arriba després de diverses presentacions en importants institucions internacionals com la Tate Modern de Londres, la Biennal d'Istanbul 13 o el Frankfurter Kunstverein. És el projecte de Francesca Banchelli i Emiliano Zelada comissionat per Movistar LiveSoundtracks, festival que torna a col·laborar amb Mutek (Es). La seva proposta se centra en una pel·lícula imaginària que oscil·la entre els ritmes hipnòtics de la veu, textures musicals i relacions sincronitzades.

Federico Monti: presenta el seu treball basat en enregistraments realitzats amb més de 50 discos durs. Com a resultat, la pausa i les baixes freqüències són petits detalls sonors, ideals per a una escolta profunda.

Digi_Section a Convent Sant Agustí
Com en anys anteriors, la 6a edició de Muek (és) presenta Digi_Section, el seu programa professional diürn d'accés gratuït. Conformen aquesta secció la següent sèrie de conferències, xerrades i trobades amb artistes.

Trobada amb el projecte Nnotak: xerrada oberta en la qual els artistes compartiran els seus processos de creació.

Demo Oscilab: Presentació i demostració per part de Sebastián Seifert (Microfeel) de l'aplicació Oscilab per a la creació musical a tablets i mòbils.

Panell Movistar Livesountracks, Música i cinema, radiografia d'una simbiosi artística.

Inspirats en la frase de Charles Chaplin "L'art cinematogràfic s'assembla a la música més que a qualsevol altre art", els experts que componen el panell debatran sobre com influeix la música a la imatge i com el so contribueix a fixar records visuals que formen part del nostre imaginari col·lectiu.

Workshop de disseny sonor de la mà de Scott Monteith (aka Deabbeat): Taller de dos dies en què els participants podran desenvolupar una composició sonora utilitzant Ableton Live and MAX4Live. Guiat per Deabbeat, aquest workshop recorrerà diferents tècniques de disseny sonor, centrades en el soroll, "drones" i textures ambientals. Per participar caldrà tenir l'última versió de Live Suite que inclou MAX4Live, a més d'un dispositiu de gravació portàtil. El workshop es presenta en col·laboració amb Ableton i Microfusa.

Et poden
Interessar
...