BannerFCC_Bonart

Notícies

Reflexions finals de “Repensant el Museu de l'Empordà”

bonart figueres - 21/02/15
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_SantiMoix_Bonart_180x180
La segona sessió de la comissió Repensant el Museu de l'Empordà, presidida pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Figueres i segon tinent d’alcalde, Josep Maria Godoy, tal com ja va suc­ceir en la primera sessió, va comptar amb la presència d’un gruix representatiu i, alhora, heterogeni de professionals del món de la cultura de la ciutat i la comarca. Aquesta comissió va definir uns paràmetres essencials, a par­tir dels quals es desenvoluparà un projecte museogràfic per a l’equipament empordanès. A més, es va informar que el Consell de les Arts i la Cultura de Catalunya (CoNCA) ha rebut tota la documentació sobre el procés de la comissió i ha ofert el seu assessorament. El CoNCA és una entitat independent que té per objecte donar suport al Govern de la Generalitat de Catalunya en el conjunt de la política cultural, vetllar pel suport a la creació artística i per la promoció d’aquesta, i fer-ne l’avaluació.

Els punts essencials que van tractar-se van ser: l’àmbit d’influència i d’actuació que ha de tenir el nou equipament, així com les temàtiques que haurà de reflectir. El model de gestió i d’organització, com la ubicació present i futura, també van ser aspectes destacats del debat.

Així mateix, des de l’Ajuntament s’obrirà un procés participatiu al web municipal on, qui vulgui, podrà fer aportacions per afegir a les reflexions de la comissió. Josep Maria Godoy va informar que es faran debats presencials amb els col·lectius d’artistes visuals de la ciutat i la comarca, per multiplicar les sinergies.

Godoy va agrair la participació de tots els membres de la comissió, posant èmfasi en el treball realitzat i en el to en què es van desenvolupar les jornades. El regidor va afegir: “Això demostra l’amor que teniu per la comarca, la ciutat, el museu i la cultura en general”.

Totes les conclusions i les estratègies que conformaran el full de ruta es donaran a conèixer en roda de premsa la setmana vinent.

Et poden
Interessar
...