BannerFCC_Bonart
“Seqüència gelada-Imatges d’un comiat”, de Duaita Prats, a l’ACGAX

Exposicions

“Seqüència gelada-Imatges d’un comiat”, de Duaita Prats, a l’ACGAX

bonart olot - 07/03/15
BONART-180x180-SADELa-Galeria-201602-recurs
El 6 de març es va inaugurar a l’Arxiu Comarcal de La Garrotxa el treball d’art i documentalisme “Seqüència Gelada” - Imatges d’un comiat, realitzat per l’artista i periodista Duaita Prats, amb el suport per a la seva producció de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot i del mateix ACGAX.? La inauguració va comptar amb les presentacions de Pere Macias i Josep Berga, que coincidiren en destacar la singularitat de l'exposició donat que parteix d'un fet real viscut per l'autora amb un personatge molt conegut per la societat olotina, en Francesc Gelada, i d'un indret que ja és passat: "Can Gelada" al Passeig de Blay. En aquest sentit, Macias destacà "la importància de la interpretació de la història també en el context artístic, i la seva força comunicativa, així com el retrat de l'ànima humana que sempre es respira en l'obra de Duaita Prats". La mostra es podrà veure fins al 29 de maig del 2015.

Per la seva part, Josep Berga incidí en "les emocions que ens generen els espais privats, i com es trasllada als espais públics i la necessitat de la seva gestió", així com en "el goig de veure que el planter d'artistes garrotxins amb projecció segueix ben viu, i l'original recreació que s'ha fet de la sala d'exposicions de l'Arxiu Comarcal de La Garrotxa". L'autora incidí en la universalitat del discurs, i en el goig personal d'haver-lo pogut elaborar a partir de fets i gent de la seva ciutat natal.

“Seqüència Gelada” - Imatges d’un comiat és una instal·lació que a través de més de 40 fotografies seriades, uns quants objectes capturats a l’escena i materials industrials reciclats, i un vídeo-creació, mostra el recorregut de Francesc Gelada (1933-2013) i ella mateixa per l’antic habitatge i l’espai de treball “P. Gelada” una setmana abans de ser enderrocat, recreant l’impacte emocional que van compartir. Aquest fet no buscat serveix a Duaita Prats per plantejar preguntes sobre els lligams amb els llocs que la quotidianitat ha fet nostres, l’assumpció de la temporalitat de les coses materials versus el valor dels espais de la memòria, l’equilibri urbà entre la conservació i la renovació, les regles d’aquest joc…

L'exposició és d'entrada lliure i estarà oberta al públic tots els dies laborables fins al 29 de maig. L’entrada és gratuïta.

A les imatges, a dalt, vista parcial de l’exposició. A sota, un moment de la presentació amb Antoni Mayans (Director de l'ACGAX), Josep Berga (Regidor de Cultura i 1r Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament d'Olot) Duaita Prats i Pere Macias (Portaveu adjunt de CIU al Congrés dels Diputats).

Et poden
Interessar
...