FCC-Segell-banner4
La solitud d\'Esquirol i Pla a l\'Alfolí de la Sal

Exposicions

La solitud d'Esquirol i Pla a l'Alfolí de la Sal

BONART_180x180BanerJaumeRiba05
Del 8 de novembre de 2019 al 16 de febrer de 2020, l'Alfolí de la Sal de l'Escala acull l'exposició Professors de Solitud. J. Esquirol, fotògraf i J. Pla, escriptor. Una mostra que va formar part de la X Biennal de Fotografia Xavir Miserachs de 2018 a la Fundació Josep Pla.

L'escriptor va descriure, amb el llenguatge ric però planer que utilitzava i com aquell que ho fa sense voler, els paisatges i els costums de Catalunya, tot acostant se als petits detalls humans i materials de cada dia. La seva estada a l'Escala durant uns anys de la postguerra li van permetre conèixer el nostre entorn, la gent i la gastronomia, mentre freqüentava diversos indrets, com la fonda de Ca la Nieves, entre d'altres.

Tot aquest coneixement del poble, fet per un home observador i ben arrelat a la terra com era ell, traspua en la seva obra. L'Escala va inspirar Pla i Pla ha inspirat, segurament, moments plens d'intensitat a molts escalencs i a tots els lectors que han sabut apreciar el gran domini de la seva tècnica com a escriptor, i la bellesa de les imatges que les seves paraules escrites han suggerit
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88