FCC-Segell-banner4
El Museu rep la donació d’un quadre de Lluís Vermell

Notícies

El Museu rep la donació d’un quadre de Lluís Vermell

bonart sant cugat del vallès - 19/05/15
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
El Museu de Sant Cugat rep la donació d’un quadre del pintor Lluís Vermell, donat pel santcugatenc Joaquim Villaronga i restaurat pel i amb la col·laboració del Centre de Restauració de Béns Mobles. La donació s’ha fet amb motiu del bicentenari, el passat 2014, del naixement de Lluís Vermell.

La intervenció de conservació i restauració, feta pel CRBMC, s’ha basat en el criteri de mínima intervenció i el màxim respecte per l’historia de l’obra, amb l’objectiu d’estabilitzar-la  i millorar-ne el seu missatge estètic. El cost de la restauració l’ha assumit íntegrament el CRBMC per tal de col·laborar amb la conservació del patrimoni de la ciutat on s’ubica el Centre.

El retrat és una pintura a l’oli sobre tela es podrà veure al Museu del Monestir. Lluís Vermell va realitzar un gran nombre de retrats en miniatura. Es tracta de retrats artístics fets a mà sobre plaquetes d’ivori, els quals van formar part de la vida quotidiana i sentimental de la societat del segle XIX, durant la regència de Maria Cristina i els primers anys del regnat d’Isabel II,  fins a l’aparició de la fotografia. Els retrats de més gran format van tenir molt èxit entre la burgesia, sobretot al llarg del  segle XIX. Com en el cas d’aquest retrat d’home, sobre un fons verd monocrom, són pintures fetes amb la tècnica de l’oli sobre tela.

 

 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner