FCC-Segell-banner4
Activitats entorn al Dia Mundial de la Sida al MACBA

Notícies

Activitats entorn al Dia Mundial de la Sida al MACBA

Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2thumbnail_arranzbravo. general 04-2014


Amb motiu del Dia Mundial de la Sida el MACBA proposa un programa d’activitats creades per investigadors, creadors i artistes.


Les creacions posen l’accent en l’ exploració -a l’hora íntima i social- de la malaltia i el seguiment del seu rastre des de la memòria de l’epidèmia fins a la seva persistència en els nostres dies.


El programa presenta l’estrena de la coreografia “The Touching Community” d’ Aimar Pérez Galí (28 Novembre), la pre-estrena del documental “Lemebel” de Joanna Reposi (29 Novembre), i la celebració de la 30a edició del Dia Sense Art impulsada per Visual AIDS (NYC) amb la projecció de “Still Beginning” (1 Desembre) (set curtmetratges que aborden la problemàtica de la persistència del VIH/SIDA) i que serà projectada a més de cent institucions d’arreu del món.
Els set curtmetratges tracten tot un ventall de temes que van des de les iniciatives per combatre l’estigma a Nova Orleans fins a la cultura del sexe en públic a Chicago, amb un èmfasi especial en l’activisme més actual contra la SIDA i la reproducció de converses intergeneracionals. El programa de curts, que recupera el recordatori de Gregg Bordowitz que «LA CRISI DE LA SIDA TOT JUST COMENÇA», prescindeix dels recursos narratius de resolució o conclusió per centrar-se en l’emergència constant que suposa el VIH/SIDA en el moment actual, alhora que repassa històries culturals rellevants de les tres últimes dècades. 


Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner