FCC-Segell-banner4
El Museu de la Vida Rural inaugura una exposició sobre el llop

Exposicions

El Museu de la Vida Rural inaugura una exposició sobre el llop

bonart l'espluga de francolí - 30/06/15
BanerVictor04Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El dia 3 de juliol a les set de la tarda el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí inaugurarà l’exposició El llop. S’encarregaran de la presentació el naturalista i comissari de la mostra, Josep Maria Massip, i el director de la Fundació Carulla, Carles Duarte.

El llop, que es podrà veure al museu fins el dia 20 de setembre, tracta des de vessants científics i socials la incidència històrica que ha tingut la presència del llop a les nostres terres, i les causes i conseqüències que es deriven del seu progressiu retorn, des de l’any 2004, a les nostres contrades. Un extens treball de recerca, àmpliament documentat, basat en la monografia que el propi Josep Maria Massip va publicar l’any 2011, El llop i els humans. Passat i present a Catalunya, que aborda des de tots els àmbits la figura d’aquest cànid que tanta controvèrsia desperta entre pastors i naturalistes. L’exposició s’articula transversalment i beu de fonts tan diverses com la memòria oral, les rondalles i la toponímia.

L’autor

Josep Maria Massip, nascut a Banyoles l’any 1948, és un naturalista acreditat que fa anys va decidir especialitzar la seva carrera en l’estudi del llop. Els seus primers treballs sobre aquest carnívor es van centrar en les comarques gironines, però la seva voluntat de recerca va portar-lo a ampliar el seu àmbit d’investigació a tot Catalunya. La seva fal·lera per aquest mamífer l’ha convertit en la màxima autoritat en l’assumpte al nostre país. De fet, el mateix Albert Manent, va fer-li donació de tota la documentació que va aplegar per escriure El llop a Catalunya (2004) la millor monografia dedicada a aquest animal que existia en la nostra llengua fins que Massip publicà el seu treball.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021