FCC-Segell-banner4
\

Notícies

"El Document del Mes" del fons de l'Ajuntament de Roses

bonart roses - 05/08/15
Nial nou-180x178Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)
El mes d'agost del 2015, l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) presenta a la seva secció “El Document del Mes”, un expedient pertanyent al propi Fons de l'Ajuntament de Roses, consistent en la sol·licitud de llicència per a l'obertura d'un local dedicat a sala de festes. Un clar exemple de la transformació viscuda a Roses a partir dels anys 50, arrel de l'aparició d'estiuejants i soldats nordamericans a la població.

El document d'aquest mes esdevé testimoni d'una de les transformacions més radicals de la història recent de Roses, esdevinguda durant les dècades dels 50-60 i provocada, d'una banda, per la presència nordamericana a la base de control aeri de Pení i, en segon lloc, per la cada vegada major presència de turistes estiuencs. Ambdós fets ocasionaren l'aparició massiva de nous establiments dedicats a l'oci nocturn, amb els quals donar resposta a les necessitats d'oci d'aquest nou públic.

El dia 29 de febrer de 1960, el senyor Josep Giralt Cufí, de Barcelona, sol·licitava llicència d'obertura d'un local dedicat a l'activitat de sala de festes, que s'havia d'anomenar Club Bamboo, situat al carrer Jaume Palmerola. El projecte de la sala especificava les obres que calia realitzar i les característiques finals que havia de tenir l'establiment.

L'Arxiu Municipal presenta diferents plànols i documentació que originaren aquesta llicència, així com la correspondència mantinguda amb Govern Civil de Girona, el qual sol·licitava usualment a l'ajuntament corresponent un informe sobre l'afecció al règim i les actituds morals i polítiques de les persones que sol·licitaven obrir un negoci, sobretot si es tractava d'un establiment d'oci i diversió. D'aquesta manera, era normal que es donessin dues llicències: una de municipal, referent bàsicament a l'adequació del local a la normativa tècnica i urbanística, i una altra de governativa, relativa a la idoneïtat de la persona sol·licitant.

Podeu consultar el Document del Mes en el següent enllaç: http://www.roses.cat/la-vila/arxiu-municipal/fitxers/documents/Documentagost2015.pdf

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021