banner-elscatala-817x88px
Arts Santa Mònica acull \

Exposicions

Arts Santa Mònica acull "Tecnologies i vigilància", projecte dirigit per Muntadas

bonart barcelona - 28/09/15
Baner_Subirachs_Bonart_360x356thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
ElDel 29 de setembre a l'1 d'octubre de 2015, Arts Santa Mònica acull el projecte dirigit per Muntadas, impulsat en col·laboració entre Enter Forum i Idensitat, Tecnologies i vigilància.

Tecnologies i vigilància combina la formació, la discussió, el debat i el desenvolupament de microprojectes creatius fonamentats en la mirada crítica i la proposició alternativa cap a mecanismes de control que utilitzen tecnologies de vigilància a l'espai públic.

La ciutat contemporània està atapeïda de dispositius de control. Les càmeres devigilància exerceixen una mirada vertical operada per mecanismes de poder, mentre que tota classe de dispositius mòbils, des de telèfons fins a les noves google glass, teixeixen una xarxa de miradeshoritzontals. Internet, l’altra ciutat contemporània, està substituint el rolde l’espai públic tradicional, i l’usuari està subjecte a altres dispositius de control. Aquests mecanismes actuen d’unaforma ambigua, sovint invisible, propietat d’un nou conglomerat privat de control de la informació.

El workshop Tecnologies i vigilància va ser iniciat a Enter Forum 2014 i s'ha desenvolupat en diverses fases al llarg de 2014 i 2015. El taller pretén proporcionar un espai per a la reflexió Antoni Muntadas hi presentarà els seus treballs. Alhora, proposarà una metodologia de treball per elaborar projecteespecífics de caràcter públic. Els nou projectes generats en el marc del workshop seran presentats el proper dia 29 en una sessió oberta.

El 29 de setembre de 16:00 h a 21:00 h. Sessió oberta de presentació dels nou projectes generats en el marc del workshop
El 30 de setembre i l'1 de novembre de 16:00 h a 21:00 h exposició dels projectes:

Ricardo Iglesias, Edén
Raúl León Mendoza, Bailar con un zombi
Ana Llorens Bagur, Puntos ciegos Bcn
Adrián Onco, Neurowarketing
Carlos Ortí, Robing Food
Blanca Pujals, Tecnologías especulares. La construcción del miedo y el deseo.
Jaume Simon Contra, Juan Expósito
Romina Subirats Piñana, Contracensura
Isadora Willson Gazmuri, EL almuerzo, diálogos entre inmigrantes en torno a la mesa 


 

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat