banner-elscatala-817x88px
Ingràvid 2016 reivindica la necessitat de difondre l’art en els contextos educatius

Notícies

Ingràvid 2016 reivindica la necessitat de difondre l’art en els contextos educatius

bonart figueres - 02/10/15
La-Galeria-201602-recursBaner_HaPicasso_Bonart_360x356
El festival de cultura contemporània de l’Empordà ha presentat el seu programa de l’edició 2016 a l’Institut Muntaner de Figueres. L’Ingràvid portarà a terme, entre el 9 i l’11 d’octubre, trenta activitats, amb un total de vuitanta artistes convidats  a  diversos punts de l’espai públic de Figueres. Instal·lacions artístiques, concerts amb components experimentals, taules rodones, visites guiades per la ciutat i tallers tornaran a ser protagonistes de la part festiva que caracteritza aquest festival.

Reivindicant la necessitat de difondre l’art i la creació en els contextos educatius el Festival de cultura contemporània de l’Empordà ha portat a terme, aquest matí de dijous la roda de premsa de presentació del programa al pati de l’Institut Muntaner de Figueres.

A la roda de premsa hi ha assistit i intervingut Alfons Martínez (regidor del Consistori), Josep Ma Martín, artista professor d'art a Ginebra i a l'Escola de Belles Arts de Perpinyà i coordinador de la residència d'artistes transfronterera a Figueres En territori Neutrei Esther Pujol i Rafael Camps (co-directors del festival).

L’Ingràvid s’ha convertit en l’únic festival que té per objectiu vincular a persones que habitualment no tenen relació amb l’art, en els processos creatius i artístics. I es consolida en aquesta direcció i especificitat gràcies al profund treball que ha estat portant a terme des de la primavera a diferents centres educatius i professionals del sector d’ensenyament.
Alguns dels exemples són la formació que es va realitzar a professorat de secundària per tal de donar-los eines per poder treballar la filosofia i l’art amb els seus alumnes o els més de 500 alumnes que han participat en diferents projectes.
Un, a destacar, és el projecte transfronterer En territori neutre, una proposta de residència de dos artistes (un català i una francesa) a l’IES Delofeu de Figueres. La proposta coordinada per Josep Maria Martin (professor de l’Escola de Belles Arts de Perpinyà) qui ha destacat l’oportunitat que ha suposat aquest projecte pels joves, ja que els hi ha permès als viure una experiència molt significativa  com a futurs artistes, ja que els ha permès obrir la seva concepció de l’art i experimentar en primera persona el fet del procés creatiu.
Un altre exemple és el treball Monstruari que s’ha portat a terme conjuntament amb l’associació de professors d’arts visuals de l’Empordà Trenant.

Els membres del festival han destacat la importància del processos viscuts per tots aquests col·lectius. El Festival serà la culminació i visibilització del resultat d’aquestes experiències.

En paral·lel al llarg del festival es podran veure diverses instal·lacions artístiques a la Rambla de Figueres, la Plaça de l’Ajuntament i el Convent dels Caputxins. També els aparadors dels comerços acolliran obres artístiques, resultants de la convocatòria per a artistes KM0, un artista dels quals serà seleccionat i rebrà una dotació de 1.000 euros per crear una nova peça.

Com a novetat el festival acollirà el Mercat d’art LA VOLTA (projecte del barri de Sant Narcís de Girona) el diumenge dia 11 d’octubre a la tarda. Mercat on diferents artistes locals mostraran, portaran a terme demostracions i tallers i vendran les seves obres.

Com sempre no faltarà la nota musical amb grups com ZA! O Eduard Escoffet i els Bradien, o l’Orquestra Raciclofònica. Ni la proposta de tallers per a totes les edats, aquesta any de la mà d’artistes com Tanit Plana, Gabriela Berti o Àlex Pallí. Les inscripcions a les diferents activitats-taller ja estan obertes.

Et poden
Interessar
...

817x68