banner-elscatala-817x88px
Exposició i llibre al Museu de la Vida Rural

Notícies

Exposició i llibre al Museu de la Vida Rural

bonart l'espluga de francolí - 13/10/15
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_Esteva_Bonart_360x356
El dia 15 d’octubre, a partir de les sis de la tarda, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí viurà una jornada cultural que començarà amb la presentació del llibre La sala d’estar és un camp de futbol de Josep Maria Fonalleras i acabarà amb la inauguració de l’exposició Temptativa paisatge del col·lectiu Sitesize.

La sala d’estar és un camp de futbol recull, dins la col·lecció “D’on vinc” d’Ara Llibres, les memòries d’infantesa de Josep Maria Fonalleras. L’escriptor fa un breu repàs als protagonistes i als escenaris de la seva infància, entre la dècada dels 60 i els primers 70, a Girona. A banda de jocs i joguets, part bàsica i fonamental de la memòria de qualsevol nen, els televisors constitueixen un record recorrent de la infància de Fonalleras. Així mateix, l’arribada de l’home a la Lluna i la curiosa coneixença de Josep Pla al seu mas, que li recomana no ser escriptor si no es vol morir de gana. Presentarà el llibre, al costat de l’autor, l’escriptor Jordi Llavina.

L’exposició
Tot seguit, s’inaugurarà l’exposició Temptativa paisatge del col·lectiu Sitesize, que es podrà veure a la Sala Lluís Carulla fins el 10 de gener de 2016. La mostra posa a prova la transformació del paisatge des de la imaginació com un exercici de projecció més enllà del que és possible i ho fa a partir de les pintures del paisatgista Joan Vila-Puig (Sant Quirze del Vallès 1890 – Barcelona 1963), d’una relectura de les seves obres confrontades als mateixos llocs on les va fer. Els artistes han escollit quatre enclavaments on el pintor desenvolupà el seu treball que en els darrers 50 anys han sofert un gran canvi. De l'exercici de retornar a aquests llocs pintats per Vila-Puig i tornar-los a mirar, en resulta una reflexió sobre la creació paisatgística, les seves qualitats i el vincle afectiu que hi establim. D’una banda és un assaig sobre els models de relació que podem exercir des de la imaginació constructiva per suscitar un projecte col·lectiu sobre el paisatge possible. Per altra part, i atenent al seu significat simbòlic, representa l’oportunitat de projectar-hi d'una manera integradora allò que desitgem que sigui.

Sitesize és una plataforma de projectes al voltant de la metròpoli contemporània integrat per Elvira Pujol i Joan Vila-Puig. Els seus àmbits d’interès se centren en les pràctiques de producció cultural autònoma i en la recerca de noves geografies territorials i paisatgístiques.

A la imatge, detall de la coberta del llibre de Josep Maria Fonalleras.

 

Et poden
Interessar
...

817x68