FCC-Segell-banner4
El CCCB i \'Cultures d\'avenir\'

Notícies

El CCCB i 'Cultures d'avenir'

bonart barcelona - 27/10/21
mossos-300x300Gif_Viladot_180x180_2

El CCCB, el Centre Pompidou de París i la Haus der Kulturen der Welt (HKW) de Berlín creen una xarxa internacional que permetrà a 25 estudiants de màster enriquir la seva experiència artística i reforçar els seus vincles europeus, amb el suport de l'Oficina francoalemanya de la Joventut (OFAJ).

El CCCB hi convida vuit estudiants de disciplines artístiques de quatre universitats catalanes en el marc del seu programa de Mediació, que reforça els vincles entre cultura i educació, experimenta amb nous formats i obre el CCCB a noves veus, comunitats i generacions.

L'1 de novembre arrenca el projecte al Centre Pompidou de París, amb una trobada presencial dels alumnes que durant cinc mesos participaran en un programa de format híbrid que comptarà amb un workshop virtual i dues trobades presencials a París i Barcelona.

Cultures d'Avenir tancarà la seva primera edició del 9 a l'11 de març de 2022 a Barcelona, amb tres jornades al CCCB on tindran lloc tallers, visites i taules de treball amb experts.

El 2 de novembre, entre les 16h30 i les 18h hi ha una trobada de tots els organitzadors amb els representants de les universitats implicades, al Centre Pompidou.

L'aliança entre el CCCB, el Centre Pompidou de París, i la Haus der Kulturen der Welt (HKW) de Berlín, amb el suport de l'Oficina francoalemanya de la Joventut (OFAJ), crea una xarxa creativa internacional que permetrà a 25 estudiants d'universitats i escoles d'art franceses, alemanyes i catalanes desenvolupar una sèrie de projectes al voltant de quatre grans temàtiques: paritat i gènere, discriminacions, emergència climàtica i intercanvi cultural. Durant cinc mesos, els alumnes – procedents de disciplines com el teatre, la dansa, les arts visuals o l'arquitectura – comptaran amb una xarxa d'experts internacionals proporcionada per les institucions i estaran acompanyats per tres mentors. El CCCB hi convida vuit estudiants de màster de quatre universitats catalanes en el marc del seu programa de Mediació, que reforça els vincles entre cultura i educació, experimenta amb nous formats i obre el CCCB a noves veus, comunitats i generacions.

El programa té un format híbrid: comptarà amb un espai digital de trobada i s'articularà a través d'un workshop virtual el gener del 2022 i dues trobades presencials a París i Barcelona el novembre del 2021 i el març del 2022, respectivament. Cultures d'Avenir arrenca el projecte l'1 de novembre a París i tancarà la seva primera edició del 9 a l'11 de març de 2022 a Barcelona, amb tres jornades al CCCB on tindran lloc tallers, visites i taules de treball amb experts.

L'objectiu final és enriquir l'experiència artística dels estudiants i reforçar els seus vincles europeus a través del contacte amb tres grans equipaments culturals del continent.

El projecte forma part de la presidència francesa del Parlament Europeu durant el 2022.

Et poden
Interessar
...

817x68