FCC-Segell-banner4
“116 anys de pintura catalana” al Museu Episcopal

Exposicions

“116 anys de pintura catalana” al Museu Episcopal

bonart vic - 07/03/16
thumbnail_BANNER BONART (2)Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El Museu Episcopal de Vic va acollir la inauguració de l’exposició “116 anys de pintura catalana” que reuneix els millors pintors catalans des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. L’alcaldessa, Anna Erra, va destacar l’excepcionalitat de la mostra i va posar de relleu que una exposició d’aquest nivell, i dins el marc de la capitalitat de Cultura Catalana, pot atraure molts visitants de fora de la ciutat. Per la seva banda, el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana va destacar la satisfacció de col·laborar amb aquesta mostra i el director del Museu Episcopal de Vic, Josep Riba va posar de relleu el nivell de múltiples equipaments culturals de la ciutat i la riquesa patrimonial i cultural de la capital d’Osona. Per la seva banda, la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a la Catalunya Central, M. Àngels Blasco va reclamar que es desperti el desig de cada persona a voler conèixer i descobrir encara més obra dels artistes que hi exposen. I finalment, la comissària de la mostra, i professora de la UVic-UCC, Anna Palomo va agrair a totes les persones que han fet possible que Vic aculli una exposició d’aquesta categoria.

D’aquesta manera, Vic acollirà, al llarg de quatre mesos, els noms propis que han configurat la història recent de l’art pictòric del nostre país: Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Sunyer, Joaquim Mir, Francesc Gimeno, Salvador Dalí, Joan Miró, Joan Brossa, Joan Ponç, Antoni Tàpies, Ràfols Casamada, Joan Hernández Pijuan,  Miquel Barceló, Josep Guinovart, Perejaume, Alfons Borrell i Josep Vernis. Aquesta exposició és, sense cap mena de dubte, una oportunitat única per visitar en un mateix espai una selecció de peces artístiques de primer nivell, que habitualment només es poden veure exposades en diferents museus, fundacions o col·leccions particulars.

“116 anys de pintura catalana” és  un recorregut pels diferents corrents i moviments artístics que han anat sorgint a Catalunya, però en completa harmonia amb els que han aparegut fora del nostre país. Per tant, aquesta és una exposició que no només explica l’evolució pictòrica catalana, sinó també la història recent de la pintura d’una manera gairebé universal. Destacar que aquesta exposició és possible gràcies a l’Obra Social “la Caixa” que esdevé el col·laborador principal de VICCC 2016 , a la vegada que ha cedit diverses peces de la seva col·lecció.

La sala d’exposicions temporal del Museu Episcopal de Vic (MEV) acollirà aquesta exposició des del 4 de març fins al 25 de juny.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner