FCC-Segell-banner4
Un fresc de Barceló a París inicia els projectes entre el Llull i el Govern Balear

Notícies

Un fresc de Barceló a París inicia els projectes entre el Llull i el Govern Balear

bonart barcelona - 18/03/16
Nial nou-180x178Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
La col·laboració entre l’IRL i el Govern Balear comença a caminar. El fresc “Le Grand Verre de Terre. Vidre de meravelles” en homenatge a Ramon Llull que Miquel Barceló està realitzant a la Bibliothèque Nationale de France i que precedeix l’exposició que s’inaugurarà el 22 de març, ha estat la primera col·laboració entre l’Institut Ramon Llull i el Govern Balear. Després de l’acord subscrit el proppassat més de novembre per fer efectiva la reincoporació de la comunitat autònoma de les Illes Balears  al Consorci de l’IRL, aquesta activitat engega una primera fase d’accions conjuntes que es desenvoluparan durant el 2016.

El dia 14 de març, el director de l’Insitut Ramon Llull, Manuel Forcano, es va reunir a Barcelona amb la consellera d’Educació i Universitat del Govern Balear, Esperança Camps, per tal de reforçar l’entesa entre els dos òrgans i concretar els projectes que es duran a terme de forma conjunta en una primera fase.

Entre les línies d’acció acordades, destaquen projectes com la Fira del Llibre de Varsòvia, que se celebrarà del 19 al 22 de maig i on Barcelona i la literatura catalana seran les convidades especials, tot configurant una delegació d’autors de diverses generacions i organitzant un estand conjunt. També tenen un pes important projectes com el focus d’arts escèniques Avignon à la Catalane, que tindrà lloc durant el mes de juliol en el marc del Festival Avignon le OFF.

Aquestes activitats conjuntes, també inclouen un programa d’activitats culturals a les universitats exteriors, un programa de residències de traductors o la celebració d’una Jornada Lul·liana a l’Institute du Monde Arabe de París, amb la participació de ponents de gran prestigi internacional entorn de la figura de Llull durant el mes d’octubre, en el marc de les commemoracions de l’Any Llull.

Cal assenyalar que es deixa oberta la possibilitat d’anar incorporant altres projectes que puguin sorgir, per anar així configurant la integració plena de Balears i els seus creadors,  en els programes de l’Institut Ramon Llull.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021