FCC-Segell-banner4
La Xarxa de Museus d’Etnologia presenta \

Exposicions

La Xarxa de Museus d’Etnologia presenta "Els paisatges a la taula"

bonart palamós - 22/03/16
Nial nou-180x178Impremta Pages - banner-180x178
La Xarxa de Museus d’Etnologia presenta, fins al 17 de juliol, a Palamós l’exposició Els paisatges a la taula, que mostra l’evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història.

L'exposició Els paisatges a la taula, de caràcter itinerant, té l’objectiu de mostrar l’evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història. L’exposició, que s’inaugura avui al Museu de la Pesca de Palamós –on es podrà veure fins al 17 de juliol–,  ens apropa a la gran varietat de recursos que ha caracteritzat la cuina del nostre país, reflex de la diversitat geogràfica del territori. També fa referència a la pèrdua important del coneixement local i tradicional provocada per la globalització, així com la modificació dels aliments que trobem als mercats i botigues i, per tant, els canvis produïts a les varietats dels productes i sabors de la nostra cuina.


Davant els grans canvis, també hi ha hagut un important moviment de recerca i d’impuls de la cuina catalana que ha iniciat formes de recuperació del patrimoni biològic, formes de producció respectuosa amb el medi ambient i formes de comercialització de proximitat. L’exposició també vol remarcar aquestes iniciatives que s’han dut a terme en els últims anys amb l’objectiu de conservar el patrimoni agronòmic i culinari del nostre país. Gràcies a les quals es pot dir que Catalunya encara gaudeix d’una cuina arrelada a la producció local i que, per tant, tot allò que posem a la taula continua explicant-nos molt del nostre paisatge i la nostra cultura. 


 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner