FCC-Segell-banner4
Ramon Pichot al Museu de l\'Empordà

Exposicions

Ramon Pichot al Museu de l'Empordà

bonart figueres - 27/05/16
Impremta Pages - banner-180x178Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)
Amb motiu del vintè aniversari de la mort de Ramon Pichot i Soler (Figueres 1924-1996), el Museu de l'Empordà de Figueres ha organitzat una exposició de pintura, que es pot visitar fins al 28 d'agost de 2016.

Aquesta mostra ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell, que per tercera vegada ha volgut participar en la difusió de l'obra de Ramon Pichot, ja que el 1992 va patrocinar l'exposició "Els Pichot, una nissaga d'artistes", que es va fer a Madrid en col·laboració amb l'Ajuntament, i el 1996 es va presentar una exposició monogràfica d'obra seva, inclosa en la Col·lecció del Banc, a la galeria exterior que l'entitat té a l'edifici dels Serveis Centrals, a Sabadell.

En aquesta mostra, es pot apreciar en l'estil de Pichot una gran lluminositat que transmuta en color, la qual cosa fa que les seves obres estiguin dotades d'una gran riquesa cromàtica. L'obra de Pichot es centra, essencialment, en dues temàtiques: figures femenines (entre elles, persones properes) i paisatges, sobretot de Cadaqués. En el primer grup trobem retrats de familiars: de la seva dona, les seves filles i néts, i en alguns casos, models pintades tant en diferents llocs de Cadaqués com a l'estudi del pintor prop de la Sagrada Família de Barcelona. En el segon grup d'obres, trobem paisatges de la que seria casa seva durant gran part de la seva vida: Cadaqués. Un recull d'imatges tant del poble com de les nombroses platges i cales de la localitat que ajuden a poder-la conèixer des de diversos punts de vista.

Ramon Pichot i Soler va néixer en el si d'una família de llarga tradició artística i és considerat com un dels referents artístics de la comarca. Pichot va estar influenciat en els inicis per Tiziano i Velázquez i, en una segona etapa, pel postimpressionisme francès, va conrear un important prestigi i reconeixement que van portar les seves obres a ser exposades arreu del món, especialment als Estats Units.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021