FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Dau al Brossa" a la Galeria Mayoral

bonart barcelona - 30/05/16
Eude, genericNial nou-180x178
La Galeria Mayoral del Consell de Cent, 286 de Barcelona presenta del 2 de juny al 29 de juliol l'exposició Dau al Brossa. Amb aqueta mostra la Galeria Mayoral culmina el cicle de Dau al Set. Brossa ha tingut una trajectòria internacional molt destacada. Va exposar a les Biennals de Sao Paulo (1994) i Venècia (1997), a exposicions individuals a Munic (1988), Nova York (1989), Ceret-Cotlliure (1990), Houston (1990), Londres (1992), Marsella (1993), Malmö (1993), Kassel (1998) o Mèxic i Monterrey (1998). L’any 2001 es va realitzar l’exposició antològica a la Fundació Joan Miró. Altres museus de reconeixement internacional tenen en les seves col·leccions obra brossiana, destaquen la Scottish National Gallery of Modern Art d’Edimburg i el MoMA de Nova York.

Mayoral presenta l’exposició Dau al Brossa comissariada per Glòria Bordons, la directora de la Fundació Brossa, i realitzada amb la col·laboració de la Fundació de l’artista, amb la complicitat d’Arnau Puig, filòsof i crític d’art del grup Dau al Set i l’últim testimoni del moviment artístic, i també amb l’ajuda d’altres especialistes.

La mostra compta amb una selecció acurada de poemes i projectes de l’etapa de Dau al Set, i també de peces de Joan Brossa influenciades per aquesta etapa determinant en la seva producció, entre les quals hi ha poemes objecte i poemes visuals com Porró amb daus i Contra l’atzar.

La mostra inclou una selecció d’obres d’altres artistes de renom com Miró, Tàpies, Ponç i Cuixart, que van tenir una estreta relació i lligam, tant personal com professional, amb l’artista al llarg de la seva vida. En aquesta selecció d’obres cal destacar uns gravats de Ponç i una peça de Cuixart inèdits,  acompanyats de textos de Joan Brossa. La relació entre els artistes es complementa amb correspondència i projectes conjunts realitzats per a la revista Dau al Set.

En el marc de la mostra es projecta el film de Joan Brossa i Frederic Amat “Foc al càntir”, del qual el poeta n’escriví el guió l’any 1948 en plena època de Dau al Set, dins el programa del Festival Loop i es realitzaran activitats educatives, a més de participar en un dels itineraris que programa la Fundació Joan Brossa el dia 11 de juny.

"Dau al Brossa destaca la importància que aquest poeta tingué en la gènesi i el desenvolupament de Dau al Set a través de les seves col·laboracions en la revista i dels diàlegs que establí amb les obres dels tres pintors del grup i de Joan Miró, mestre de tots. La mostra acaba amb una conversa dins de la producció del mateix Brossa: l’esperit i els poemes de Dau al Set dialoguen amb les obres dels anys vuitanta tot teixint un fil sempre present en la producció del poeta"- assegura, Glòria Bordons (comissària de l’exposició i directora de la Fundació Brossa).

“Després de les exposicions Tàpies Solo Show (2014), Joan Ponç. L’enigma (2015), Cuixart. Geometria Experimental (2016), Joan Brossa. A escena. Personatges brossians (2015) i El Tharrats de Dau al Set, l’exposició que tenim actualment a Verdú, ens fa molta il·lusió culminar aquest cicle dedicat a Dau al Set amb Dau al Brossa, dedicada al poeta visual i inventor del nom de la revista. Aquesta exposició té per objectiu promoure la figura d’un dels artistes més rellevants de la nostra escena; reivindicar i recuperar la seva aportació artística a nivell internacional.”-afirma Jordi Mayoral.

A la imatge, detall de Contra l'atzar (1989), litografia sobre paper 50x38 cm. Fundació Joan Brossa.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88