FCC-Segell-banner4
La Fundació Fran Daurel presenta “Els Madrazo i Catalunya”

Exposicions

La Fundació Fran Daurel presenta “Els Madrazo i Catalunya”

bonart barcelona - 06/06/16
Nial nou-180x178Impremta Pages - banner-180x178
La Fundació d’Art Contemporani Fran Daurel, de Barcelona, amb motiu de la seva fusió amb la Fundació AYMC de Madrid, inaugura el dia dia 1 de juliol l’exposició Els Madrazo i Catalunya. La mostra reuneix les obres d’una de les més il·lustres famílies de pintors de l’Espanya dels segles XIX i XX, estretament vinculada al reconegut artista català, Mariano Fortuny Marsal. Durant els mesos de juliol, agost i setembre podrà visitar-se, per primer cop a Barcelona, aquesta col·lecció única.

L’exhibició comptarà amb una selecció de 67 obres creades per tres generacions de pintors de la família Madrazo. En elles, es recullen les tendències pictòriques dels segles XIX i XX, des del Neoclassicisme, al Romanticisme o l’Impressionisme. La bona posició social i laboral d’aquesta saga de artistes els va permetre tenir una gran influència en el poder de l’època. Això es veu reflectit a la majoria de les seves obres, especialment en els retrats, on es mostren importants personatges del moment, com la família real, aristòcrates i burgesos. Entre els protagonistes de les obres exposades a la mostra, trobem a la filla i a la dona del pintor català, Maria Luisa Fortuny i Madrazo i Cecila Madrazo.

L’any 2006, la Comunitat de Madrid va rebre aquesta col·lecció per part dels hereus directes de la destacada família de pintors a canvi del pagament d’impostos. Des de llavors, les obres han restat la major part del temps en aquesta comunitat. Tot i així, també s’han exposat en diverses ciutats del nostre país i part de l’estranger, com en la Real Acadèmia d’Espanya a Roma, en els Museus Nacionals de Poznan i Gdansk (Polònia) o en el Queen Sofia Spanish Institute de Nova York.

A la imatge, Luis de Madrazo Kuntz, "Maria Luisa Fortuny de Madrazo i Maria Teresa de Madrazo y Madrazo" (1883-1884).

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021