BannerFCC_Bonart
Segona jornada del festival (a)phònica

Notícies

Segona jornada del festival (a)phònica

bonart banyoles - 23/06/16
Baner_MarDeFons_Bonart_180x180Nial nou-180x178
La segona jornada del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, arribarà carregada de propostes per a tots els públics, amb la veu com a fil conductor. Entre la desena d'artistes que passaran per la capital del Pla de l'Estany el dissabte 25 de juny, cal destacar Micah P. Hinson, Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, i Oques Grasses, entre molts altres.
Cançó d'autor, beatbox, pop o reggae, són alguns dels estils que es podran sentir a Banyoles durant la segona jornada de l'(a)phònica. El festival començarà al migdia amb l'actuació de Santi Careta, que presentarà per primera vegada a les comarques gironines el seu disc de debut, Els ocells i l'estèreo (Chesapik, 2016) (12 h, Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art, gratuït). A la tarda es podrà veure per última vegada l'espectacle Germà Negre: Els àngels fan ballades, en què acompanyen la formació banyolina la Cobla Bisbal Jove i l'esbart dansaire Fontcoberta (16:30 h i 20:30 h –entrades exhaurides per a la segona sessió–, Teatre Municipal de Banyoles, 12 €). Més tard, arribarà una de les veus més reconegudes de la cançó mediterrània, la de Maria del Mar Bonet que, acompanyada per Borja Penalba, donarà nous aires a les seves peces més emblemàtiques (18:15 h, Claustre del Monestir de Sant Esteve, 10€ - 12€ –últimes entrades a la venda–). Seguidament, Wom, un trio format per tres reconegudes músics del país: Clara Luna, Glòria Maurel i Gemma Abrié versionaran cançons conegudes amb una fusió de jazz, pop i soul (19:30 h, plaça del Teatre, gratuït). Al capvespre tindrà lloc el concert de Guillem Roma i Judit Neddermann, que entrellaçaran els seus repertoris en un concert molt especial (20:30 h, Barca Tirona, entrades exhaurides). En acabat, arribarà a l'(a)phònica el nord-americà Micah P. Hinson, un cantautor que recull l'herència del folk-rock clàssic, per oferir la que serà la seva única actuació a Catalunya (22 h, Auditori de l'Ateneu de Banyoles, entrades exhaurides). La nit acabarà a l'escenari principal del festival, amb l'actuació del reconegut beatboxer Pulmon Beatbox (23 h, Juanola La Muralla, gratuït) i el concert d'Oques Grasses, que presentaran el recent estrenat You Poni (Beverly Hills, 2016) (23:30 h, Juanola La Muralla, gratuït). Les entrades i abonaments (4, 6 o 8 espectacles) per als concerts de pagament es poden adquirir al web www.aphonica.banyoles.cat.

Més activitats al voltant de la veu
Entre les activitats paral·leles del dissabte cal destacar l'actuació de Cor de Teatre Joves, que oferiran l'espectacle Sentits ocults a l'Església de Santa Maria dels Turers (11 h, gratuït). Així mateix, continuaran els Tast de concerts, en aquesta ocasió amb la formació gironina Minerva (13 h, El Sol, gratuït), Alba Careta & Ferran Jaumira (17 h, Gelats Artesans Janeret, gratuït), i Capcadira (21:30 h, La Taverna de Smaug, gratuït).
El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va néixer l'any 2004 com una de les propostes musicals que la ciutat va engegar en el marc de la capitalitat de la Cultura Catalana. La profunda tradició musical de la ciutat i l'auge dels darrers anys, així com la voluntat de la capital del Pla de l'Estany d'organitzar un esdeveniment de referència han fet que l'(a)phònica s'hagi consolidat, edició rere edició, com un festival de renom i popular sense perdre la seva identitat i que en les darreres edicions ha aplegat més de 18.000 assistents. Pel Festival hi han passat artistes i formacions de reconeguda trajectòria com Jorge Drexler, The Excitements, Maïa Vidal, Joan Margarit & Carles Margarit, Standstill, Juan Perro, Mishima, Las Migas, Joan Miquel Oliver, Quimi Portet, Cançons de la veritat oculta, Martirio, Najwa, Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio, Raimon, Pedro Guerra, Hanne Hukkelberg, Christina Rosenvinge, Nouvelle Vague, Roger Mas, Love of Lesbian, I Fagiolini, Jay-Jay Johanson, Lluís Llach, Amanda, Najwa, Ariel Rot, Albert Pla, Miguel Poveda o Feliu Ventura, entre molts d'altres. El Festival està organitzat per l'Ajuntament de Banyoles, gestionat integralment per l'empresa Alter Sinergies i forma part de la xarxa Apetit.

A la imatge, Maria del Mar Bonet.

Et poden
Interessar
...