FCC-Segell-banner4
Les peces més significatives de Guerrero Medina, als Espais Volart

Exposicions

Les peces més significatives de Guerrero Medina, als Espais Volart

bonart barcelona - 22/01/20
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
La Fundació Vila Casas inaugura temporada expositiva amb l’artista Guerrero Medina (Jaén, 1942), un dels principals representants de la figuració expressionista espanyola de la segona meitat del segle XX. Amb el títol El meu compromís, la mostra es podrà visitar als Espais Volart del 24 de gener al 24 de maig de 2020.

L’exposició, ideada i dirigida per l’artista i per Antoni Vila Casas, recull les peces més significatives de les diferents etapes creatives de l’autor d’acord amb quatre eixos temàtics: “Art-denúncia”, una selecció d’obres de la primera època on l’artista deixa esplaiar el seu imaginari i percepció del món exterior; “Exilis”, amb una llarga sèrie testimonial de l’exili de 1939 on va expressar la dimensió col·lectiva d’aquest esdeveniment històric; “Fragmenta de la memòria”, resultat d’un procés d’introspecció sense control del relat per plasmar imatges de la memòria damunt la tela, i, finalment, “Pintant Velázquez” on fa la seva pròpia reinterpretació de l’univers de Velázquez i alguns dels seus personatges.

En tots els àmbits expositius, la figura n'és l’eix conceptual que actua com a factor transversal, vista com el seu autèntic compromís, on les connexions establertes mantenen una base, un fons social i humà que fa possible el diàleg entre l’ahir i l’avui.

Una obra que traspua com poques un fort compromís amb la vida, el món, la memòria, la història, la tradició, l’ofici, però sobretot amb l’Art.

A la imatge, obra de Guerrero Medina (detall).

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner